Горить і вибухає арсенал в Ічні: що поєднує його з "калинівським"?

Горить і вибухає арсенал в Ічні: що поєднує його з "калинівським"?

Вранці 9 жовтня сталась пожежа на території 6 арсеналу Міністерства оборони поблизу селища Дружба у Ічнянському районі Чернігівської області. Вогонь спричинив вибухи, які чути за десятки кілометрів. Що поєднує цей арсенал з Калинівським?

— О 3 годині 30 хвилин надійшла інформація від начальника 6-го арсеналу, що в районі населеного пункту Ічня, Чернігівської області, стався вибух на технічній території. Масштаб уточнюється. Оперативно повідомлені всі відповідні служби та органи місцевої влади. Здійснюється евакуація людей. Розгорнуто штаб ліквідації надзвичайної події, — повідомили Генеральному штабі ЗСУ.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Оперативна група на чолі з начальником Генерального штабу вибула на місце події.

Як кажуть рятувальники, вже евакуйовано близько 10 тисяч осіб. З 04:22 закрито повітряний простір в радіусі 30 км. Рух залізничного та автомобільного транспорту призупинено. Все, як було під час вибухів на Калинівських складах 26 вересня 2017 року. 

Горіло і вибухало усю ніч. Серед місцевого населення почалася паніка, боялись розльоту боєприпасів. Хронологія ночі – далі у сюжеті:

Що поєднує частини в Ічні і під Калинівкою? 

Цікаво і те, що нинішній командир "калинівської" частини Микола Батюк до цього служив саме у цій частині у Чернігівській області. Служив на посаді заступника командира частини. Це можна побачити з його декларації, яку він подав за 2016 рік. 

Нагадаємо, що командир вже "калинівської" частини каже, що у нас на складах була диверсія. 

- Це була диверсія, бо я був перший, хто прибув на місце вибухів, – говорить полковник. – Бачив, як все починалося. Ніякої пожежі, ніякого вогню ніде не було. Почалося з хлопків. А після того відбулася детонація боєприпасів. Про все це я говорив слідчим, коли викликали мене. Диверсія – одна з версій слідчих. Однак подробиць розслідування вони не надають військовим. Низка військових отримала стягнення. Дисциплінарні. За словами командира, слідство триває. Військові продовжують розмінування території – уже розміновано 84% території.  

Про усі новини щодо вибухів на складах під Калинівкою можете прочитати ТУТ. 

Читайте також: 

Річниця вибухів під Калинівкою: волонтери, пожежні і їх історії «випадкового» героїзму

Як з калинівського «пекла» вручну штовхали дві залізничні платформи

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (43)
  • Maxim Zuyev

    Интересно, как с точки зрения логики можно расценивать это высказывание командира: "Це була диверсія, бо я був перший, хто прибув на місце вибухів". Какое суждение мог бы вынести судья, следователь или прокурор, опираясь на этот шедевр?
  • Ежен

    І який це по рахунку склад???? Четвертий за час війни???? А Скільки усього за останні 10 років взлетіло у повітря складів????? У любій країні , після такого, усе командування Збройних сил, включно з начальником Генштабу Міністром оборони, подало б у відставку, як мінімум, а як максимум сіли б за грати. А раніше за таке офіцери узагалі стрілалися . а зараз??? Тотальна безкарність, тотальне розкрадання, яке нагадує мародерство (раніше за мародерство під час війни вішали або розстрілювали) відсутність страху за вчинене, відсутність закону, та влади закону, тотальна безвідповідальність. Так не може тривати вічно. Пора уже народу,  та армії сказати своє слово.
  • Брумс

    Поєднує склади одна крыша и соответственно конечный получатель прибыли от всего, что сгорело
  • Марина Полищук

    Позор!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up