Верховна Рада ввела воєнний стан у 10 областях України. Серед них є Вінницька

Верховна Рада ввела воєнний стан у 10 областях України. Серед них є Вінницька
  • Верховна Рада погодила пропозицію президента України та Ради нацбезпеки про запровадження воєнного стану, терміном на 30 діб. Це підтримали 276 депутатів.
  • Воєнний стан буде запроваджено з 9.00 28 листопада

Зранку 25 листопада три українські військові кораблі направлялися з Одеси до Маріуполя. Російські прикордонники розцінили це як перетин кордону. Кораблі ВМС РФ заблокували українців, один із кораблів протаранили. Росія закрила прохід через Керченську протоку для проходу будь-яких кораблів. У небо підняли російську військову авіацію.

А ввечері того ж дня стало відомо, що екіпаж трьох кораблів затримало ФСБ. Затримування супроводжувалося вогнем: поранені шестеро українців, двоє з них у тяжкому стані.

Президент призначив засідання воєнного кабінету та РНБО, щоб обговорити можливість введення воєнного стану. За його підсумками порекомендували Верховній Раді України ввести 60-денний воєнний стан на території всій України. А згодом воєнний стан в Україні затвердив указом президент України Петро Порошенко.

Відео дня

На засіданні Верховної Ради України прийняли і затвердили військовий стан в Україні наступним чином:

  • воєнний стан діятиме на території України 30 діб.
  • можуть обмежуватися конституційні права та свободи громадян і тільки там, де будуть тривати бойові дії.
  • часткова мобілізація першої черги резервістів оголошується президентом України, відповідно до загроз національної безпеки України.
  • ОДА має забезпечити всеобмежне сприяння військовослужбовцям.
  • воєнний стан оголошується на території 10 областей

— При відсутності воєнної агресії, при відсутності повномасштабної війни з боку Росії, воєнний стан закінчиться через 30 днів, — казав під час засідання секретар РНБО Олександр Турчинов.

— На стосунки з МВФ та з іншими міжнародними фінансовими організаціями, запровадження воєнного стану в нинішній редакції, не впливає, — сказав міністр закордонних справ Павло Клімкін.

— Є чітко зафіксований факт російської агресії на Азовському морі. Воєнний стан буде запроваджено з 9.00 28 листопада. Не буде обмеження прав, не буде обмеження свобод українців.  — сказав президент України Петро Порошенко.

Ще він сказав, що воєнний стан запроваджується виключно в областях, які знаходяться вздовж російського кордону, Придністров’я та акваторії Азово-Керченської протоки. Серед цих областей — Вінницька, Луганська, Миколаївська, Сумська, Харківська, Чернігівська. 

276 нардепів проголосували «За».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (186)
  • Марія

    Не відміняйте приміські поїзди не дивлячись ні який там стан! Скільки медсестер і лікарів живе за містом. Люди з передмість спеціально вчаться на медиків, бо можна працювати добу через три та менше їздити. Уявляєте що буде з лікарнями, якщо не ходитиме транспорт?

    З.А.Глядач reply Марія

    Дурепо,хто їх відміняє?
  • Небайдужий

    Откуда берутся недоумки активисты.вальцману нужно время , чтоб продать недвижимость и свалить с неньки.вот и вес фокус с военным положением.
  • Володимир

    А чому у переліку областей, де вводиться військовий стан немає території автономної республіки Крим? Я розумію, що це територія не підконтрольна  тимчасово Україні, але чи не означає це визнання Україною в особі її законодавчого органу факту належності цієї території Московії?

    лалка reply Володимир

    Крим має особливий правовий режим- тимчасово окупована територія

    Торонтухин reply лалка

    Лалку - на палку.

    Антон Петров reply Володимир

    Достаточно того, что существует администрация Крыма и патрульная полиция. Введение ВП в Крыму было бы очередным пробитием днища. )
  • Вінничанин

    Вінницька вата вже ломанулась до кордону з московією.

    Орест Лютий reply Вінничанин

    То добре, хай пи.дує !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up