В одному з мікрорайонів міста з’явився гуртожиток для котів та собак

В одному з мікрорайонів міста з’явився гуртожиток для котів та собак
Фото: myvin.com.ua
  • Дерев’яний будиночок для безхатніх чотирилапих з’явився в одному з вінницьких дворів.
  • На першому поверсі житимуть собаки, на другому — коти. Прихисток для тварин побудували місцеві волонтери. 

Ідейною натхненницею будинку для тварин стала Олександра Романенко. Дівчина просить не називати адресу, що за нею знаходиться гуртожиток, адже боїться, що тварин можуть потруїти чи підкинути в їхній мікрорайон нових, про це йдеться в матеріалі «Суспільного Вінниці». 

Олександра говорить, що гроші на будинок впродовж півроку збирали місцеві жителі, потім ще місяць пішов на саме будівництво. Усього на нього витратили близько п’яти тисяч гривень. Будиночок може вмістити два десятки котів і чотирьох собак. Дівчина каже, що сплять тварини усі разом. 

Відео дня

«Історія «будки» почалась з дня, коли пролунали перші калинівські вибухи. У дворі жили три собаки, усі — при надії. В ніч вибухів одна з них від страху розродилася в підвалі. Цуценят ми виростили й роздали по сім'ях, а їхніх мам стерилізували. А в тому місці, яке уподобали собаки, я поставила будку, де вони пережили зиму», — розповіла Олександра. 

Спочатку будинок був примітивним, щоб можна було хоча сховатися від вітру і дощу. А згодом у дворі з’явився вже двоповерховий будинок, що його волонтери пофарбували в зелений колір і прикрасили муралом. В гуртожитку сім кімнат з окремими входами і тунелями всередині. Також для тварин передбачена кухня, де вони завжди можуть знайти їжу з водою. 

«Це окраса цього двору. В «апартаментах» котів і собак постійно чисто: волонтери прибирають та замінюють підстилки. Прибирають і на подіумі, тут у них тарілки з їжею, їх також миють. Вдень, коли спекотно, вони на даху, а вночі всередині. Гарно дуже, головне, щоб ніхто не чіпав», — розповів місцевий житель Микола.

Фото в матеріалі: myvin.com.ua

Читайте також:

Де вигідніше? Скільки коштує м’ясо для шашлику на вінницьких ринках та в магазинах

Скільки коштують кавуни з динями на вінницьких ринках та у супермаркетах. Порівнюємо ціни

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Natasha Makarova

    отлично, когда вопрос решается практическими действиями и готовностью дальнейшего регулярного контроля, а не одноразовыми косточками, которые потом валяются по всему двору и воняют на пол района, но упаси кого сказать об этом и попросить убирать за собой... Молодцы!
  • Александр Гладков

    Интересно кто за ними убирать будет.

    Алла Клименко reply Александр Гладков

    Те кто и строил.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up