М’ясо для шашлику сьогодні можна купити різне, починаючи від великих шматків на ринку і закінчуючи вже порізаним та маринованим у супермаркеті. Продавці найчастіше для шашлику пропонують різні частини свинини. Ми вирішили порівняти, де вигідніше купити м’ясо для відпочинку на природі.
Спочатку відправились на ринок «Урожай». На ринку досить людно, і прилавки подекуди вже були наполовину пусті, враховуючи, що прийшли ми туди близько 13.00. Проте продавці на «Урожаї» кажуть, що вінничани все менше купують м’яса для відпочинку на природі.
— Ще два роки тому до 12.00 ми вже продавали все м’ясо, — говорить продавчиня Олена. — А тепер у людей, мабуть, менше грошей, і попит на наш товар зменшився.
За словами продавчині, найкраще на шашлик брати шию або задню частину. Шия на «Урожаї» коштує 130-150 гривень. Задня частина — 110-130 гривень за кілограм.
Ціни майже у всіх продавців однакові, коливаються в межах 10 гривень. Кожен з них активно запрошує придбати м’ясо саме у нього, можна й вдало поторгуватися.
Далі ми пішли на ринок «Мир», там покупців менше. Тут продавці кажуть, що смачний шашлик можна приготувати з будь-якого м’яса. Свинячу вирізку в «Мирі» продають за 150 гривень, свиняча грудинка коштує 80-100 гривень за кілограм, а шия — 130-140 гривень.
Згодом ми направились на Центральний ринок, близько 15.00 там були вже напівпорожні прилавки. Продавці пропонували м’ясо за дешевшими цінами. Шию на Центральному ринку можна придбати за 100-140 гривень, задню частину — 110-130.
Як помітили, ціни на трьох ринках, які ми відвідали, майже збігаються. А після обіду купити м’ясо можна дешевше.
Ми вирішили порівняти ціни на м’ясо для шашлику ще в вінницьких магазинах. Спочатку вирушили у «АТБ», що проспекті Космонавтів. Там продають лише вже порізаний, розфасований та маринований шашлик. У наявності є двох видів: «бразильський», який коштує 130 за кілограм та «по-кавказьки» вартістю 150 за кілограм.
Далі ми відправились у «ГРОШ» на вулиці 600-річчя. Там можна придбати мариновий курячий шашлик вартістю 90 гривень за кілограм. Продавчиня магазину каже, що найчастіше купують шашлик «по-кавказьки», він коштує 120 гривень за кілограм. А для тих, хто любить спеції, у наявності є шашлик «люкс» за 150 гривень.
Останній магазин, у який ми зайшли, — «Еко-маркет» на проспекті Коцюбинського. Там можна купити ошийок за 140 гривень/кілограм. Свиняче стегно коштує 110 гривень. Продають й мариновий шашлик. Курячий коштує 90 гривень за кілограм, а свинячий — 100 гривень.
Читайте також:
«Це знущання над птахою». Як вінничанин рятував сову, яка живе в ресторані
Мінімум 13 тисяч за рік. Як зросла вартість навчання у вінницьких університетах
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
№ 16 від 16 квітня 2025
Читати номер