В мікрорайоні Академічний скажена собака покусала дівчинку

В мікрорайоні Академічний скажена собака покусала дівчинку
  • Пес, який вкусив дитину, був скажений. Тепер усіх тварин у мікрорайоні вакцинують. Також шукають таксиста, який врятував малу, адже він може бути теж заражений.

Інцидент стався у мікрорайоні Академічний, що у Вінниці. Після того, як собака напала та покусала дівчинку, у тварини підтвердили сказ.

Сказ — гостра контактна зоонозна інфекційна хвороба, яку спричинює нейротропний вірус сказу з роду Lyssavirus. Характеризується розвитком своєрідного енцефаліту з смертельним пошкодженням центральної нервової системи (ЦНС). Детальніше ТУТ.

— Всі хто контактував з псом, рятував дитину, мають звернутися терміново до лікарні. Особливо водій таксі, що допоміг дівчинці. Прошу надати контакти голови ОСББ Миколаївська 22, щоб встановити особу водія та попередити його.Також переговоріть з дітьми. Відомо, що перед цим дана тварина покусала інших дітей, — каже депутат міськради Павло Чайковський. — Розуміючи небезпеку випадків нападу тварин, найближчим часом їх буде стерилізовано та вакциновано від сказу.

Згодом Чайковський повідомив, що уже виділили 35 доз вакцини від сказу. На території мікрорайону Академічний волонтери розпочали вакцинувати тварин.

Відео дня

— Процес під контролем відповідних органів. Всі вакциновані тварини будуть внесені до спеціального реєстру, — каже Чайковський. — Будемо тримати на контролі дане питання та здійснювати вакцинацію тварин на постійній основі.

 

Читайте також:

До України йде відлига, а також повертаються опади та штормовий вітер

Вакциновані третьою дозою українці отримають 500 гривень

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (45)
  • Читач27

    А Україна і належить до країн третього світу. Безпритульні тварини самі на вулиці не з'являються. Деякі "добрі" українці викидають, бо награлись, шкода грошей на стерилізацію чи лікування. Платили б великі штрафи, як у цивілізованих країнах, за те, що тварина стала безпритульною, було б інша ситуація. А в нас тільки безлад і ненависть тотальна, одне до одного, до тварин, які по суті, беззахисні, як і людські, малі діти. Безпритульних повинні стерилізувати і вакцинувати, але це владі не потрібно, це гроші, які легше вкрасти. Волонтери роблять, що можуть, але знов і знов з'являються викинуті тварини. Замкнуте коло нації, де тільки, чути, що вирішення проблеми -це ліквідація. Ліквідуйте своїх рідних, коли вони будуть хворіти чи старіти, "благодійники"
  • AK

    Батькам позиватись проти міста і вимагати мільйони! Бо ці ідіоти і надалі миски для собак безпритульних встановлюватимуть і будки розставлятимуть! Безпритульні собаки, це риса країн третього світу.
  • Татьяна Постановская

    Как всегда, -ничего. А что же с этим делать? Проще отыграться на животных.
    Раньше всегда вакцинировали  бездомных животных и не делали из этого проблему. Выделялась  вакцина, доктор, место, куда приводили дворовых и бездомных животных и все было нормально.
     Жужу, по всей видимости, укусила лисичка, которая живет или забегает в город.
    Это проблема, но она элементарно решается.

    Читач27 reply Татьяна Постановская

    Да, вы правы. Приводили животных. Сама знаю, потому что родные водили на вакцинацию собак, носили котов. Сейчас - это деньги, которые оседают в карманах власть имущих.

    AK reply Татьяна Постановская

    Не звизди, якщо не знаєш. Раніше їх винищували і проблеми не було.
  • Вадим Шарагов

    Тож самий файний район площатки децкі все...а коріатовичів бачили скільки собак ..ні ..

keyboard_arrow_up