Україну відновлять у три етапи: перший вже почався

Україну відновлять у три етапи: перший вже почався
  • Вторгнення російських військ в Україну призвело до страшенних людських втрат та руйнувань. Тому вже існує план для відновлення України, який складається з трьох етапів. Детальніше читайте далі.

Напад російських окупантів на Україну завдав непоправної шкоди українцям. Багатьом довелось розпрощатись не лише з рідними домівками, а й з близькими. Людське життя неможливо повернути, але відбудувати країну все одно потрібно. Тому вже створено план відновлення України, про що розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів в інтерв’ю BBC.

— Ми вже оголосили цей план. Називатимемо його U-24. Це план відновлення України. Буде відповідний фонд відновлення, яке відбуватиметься у три стадії, — поділився він.

  • Перший етап передбачає тимчасове, але оперативне відновлення зруйнованих об'єктів. Над цим вже працюють в тих українських містах, де вдалось відбити атаки окупантів.

Читайте по темі: 48-й день війни. Біля Гавришівки відновили угіддя після обстрілів — Моргунов

Відео дня
  • Другий етап є швидким відновленням одразу після закінчення бойових дій. До нього входять постачання води та електроенергії.
  • Третій етап буде найскладнішим, адже під час нього потрібно буде повноцінно відновити міста, інфраструктуру та країну загалом.

— Третій етап буде найбільш витратним, найбільш тривалим, але ми хочемо втілити його дуже швидко, — пояснив прем’єр.

Шмигаль також додав, що відбудова буде відбуватись водночас з процесом входження України до ЄС, про що нещодавно вже було написано у Версальській декларації.


Читайте також:

Фотокор з Вінниці показав шокуючі кадри та інше важливе за 13 квітня на 20minut.ua

«Війна в Україні продовжує бути жахом для дітей». Що пишуть світові газети про війну в Україні?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up