«Україна починається з тебе»: у Вінниці пройшов велозаїзд на честь Дня Незалежності (ФОТО)

«Україна починається з тебе»: у Вінниці пройшов велозаїзд на честь Дня Незалежності (ФОТО)

Сьогодні, 24 серпня, у День Незалежності України, вінничани влаштували «Велопробіг у вишиванках», який уже став традиційним. На фініші учасників нагодували карпатським супом та влаштували для них конкурси з подарунками.

— Ми влаштували невеличкий заїзд по місту, бо у кожного різний рівень підготовки, — каже один з організаторів Олександр Багрій. — Маршрут, на жаль, чіпляє тільки правий берег, далі будемо розширятися. Ми хочемо показати, що це свято — не додатковий день на копання картоплі. Ми всі українці і це наш день. Слоган заїзду цьогоріч змінився. Тепер це слова В’ячеслава Чорновола: «Україна починається з тебе».

Сьогодні у дійстві взяли участь близько трьохсот людей. За словами Олександра, раніше найбільша кількість учасників сягала позначки у 200 велосипедистів.

Відео дня

— Я в тому році теж приймала участь, — каже вінничанка Уляна Шевчук. — Тоді я приїхала на фініш першою. Сьогодні зранку побачила оголошення і вирішила знову прийти сюди. Для мене День Незалежності — це День народження нашої країни. Ми святкуємо його усією родиною.

— У Вінниці велоспорт постійно розвивається, — говорить Юлія Бондар. — Такий велозабіг — це дуже гарний спосіб популяризувати його. У людей, які бачать з узбіч колону велосипедистів, та не простих, а у вишиванках, відразу піднімається патріотичний дух.

— Ми дізналися про забіг вчора ввечері, — розповідає Олександр Черпак, який прийшов на свято з усією родиною. — Тоді і вирішили приїхати. У нас всіх є вишиванки, то чому б їх не одягнути? Участь у велопробізі приймаємо вперше.

— День Незалежності — це велике свято, — каже вінницький патрульний Анатолій Кравчук. — Особливо для тих, хто зараз проливає кров за нашу державу. Його потрібно відзначати. Добре, що багато людей сьогодні не сидять вдома. Вінничани — дуже відповідальні та гарні люди.

На фініші — біля концертного залу «Райдуга», що у Центральному парку, на учасників чекали конкурси, розваги та смаколики. Вінницький комік Олександр Шемет заходився готувати карпатський суп богрич та куліш. Велосипедистів, які дісталися фінішу, привітали пострілом з гармати.

Патрульна поліція Вінниці долучилася до святкування. Два поліцейських екіпажі супроводжували учасників протягом усього заїзду. А коп Олена Вотякова провела для велосипедистів конкурс на знання правил дорожнього руху.

— Зараз проходить місячник безпеки дорожнього руху, — каже Олена. — А велосипедисти є учасниками дорожнього руху. У Вінниці дуже багато людей, які люблять кататися на двоколісному, тому важливо звернути їх увагу на ПДР. Вони мають знати свої права та обов’язки. Під час сьогоднішнього заїзду я робила зауваження його учасникам, бо не всі знають правила.

Previous Next
Previous Next Previous Next

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    СПАСИБО организаторам!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up