«Удар був такий, що шкарпетки з ніг злетіли». Під варту взяли водія, який втік з місця смертельної аварії

«Удар був такий, що шкарпетки з ніг злетіли». Під варту взяли водія, який втік з місця смертельної аварії
Останнє прижиттєве фото чоловіка зробила дружина 31 грудня 2021 року, а наступного дня його насмерть збив автомобіль
  • Смертельний наїзд у Кирнасівці був у перший день нового року.
  • Водій автомобіля «ВАЗ-2110» збив місцевого 60-річного чоловіка, який загинув на місці.
  • Сталося це майже поруч з його будинком у присутності дружини.
  • Машина не зупинилася. Що було далі?

Підозрюваний у скоєнні смертельного наїзду сам з’явився у поліцію. Тільки вже наступного дня. Третього січня йому повідомили про підозру, а п’ятого числа суд обрав запобіжний захід — тримання під вартою.

Рішення ухвалював Вінницький міський суд. На засіданні був присутній зять загиблого чоловіка пан Микола. З ним, а також з донькою, яка втратила батька, пані Олесею, спілкувався журналіст 20minut.ua.

Пані Олеся каже, люди передають їм інформацію, що родичі водія уже шукають можливість відкупитися від страшного злочину. Йому найняли адвоката. Той подав апеляцію, щоб  випустили з-під варти. Щоправда, Апеляційний суд ще не прийняв рішення — засідання перенесли на 18 січня.

Відео дня

«Машина чужа, злякався»

Зять загиблого пан Микола на суд прийшов разом зі слідчим і прокурором. Каже, його попередили, що у залі засідання не має права користуватися телефоном. Підозрюваний у злочині водій був з адвокатом.

Співрозмовник каже, що йому поставили три чи чотири запитання.

— Суддя запитав, чому не зупинився після наїзду, не надав допомогу людині, — розповідає пан Микола. — Той сказав, що злякався, що чужа машина, що у нього двоє дітей...

Було запитання про те, з якою швидкістю їхав. Сказав, що 20 кілометрів на годину. «Чи вживав алкоголь?», — запитували. На що була дана відповідь, що не вживав.

Під час засідання пан Микола почув, що підозрюваний чоловік 1993 року народження, що сам він з одного з сіл колишнього Тростянецького району, працює у Ладижині у МХП водієм.

Поки той відповідав на запитання судді, пан Микола звернув увагу, що чоловік не почуває за собою страшного злочину.

— По його поведінці цього не було видно, — каже співрозмовник. — Після такої тяжкої трагедії люди по-іншому поводяться. Він не каявся, не просив вибачення за те, що залишив сиротами дітей і внуків…

В ухвалі суду про обрання запобіжного заходу сказано, що чоловік визнав свою вину у скоєному.

Слідчий звернувся до суду з проханням на період слідства взяти підозрюваного під варту. Мотивував це тяжкістю вчиненого злочину. Говорив про те, що той може переховуватися від слідства, впливати на свідків.

Такої само думки дотримувався прокурор. Розслідування здійснюється під процесуальним керівництвом прокуратури.

Суддя постановив взяти підозрюваного під варту строком на два місяці. Без можливості замінити перебування в ізоляторі грошовою заставою.

Їхали на свято — приїхали на похорон

У загиблого чоловіка залишилася дружина, двоє доньок, мати. Донька Олеся проживає у Києві. Каже, їхали в гості до батьків на світа, а вийшло, що приїхали на похорон.

— Тато ніколи не порушував правила, він сам їздив на машині, у нього є свій автомобіль, він у всьому дуже педантичний, спокійний, врівноважений, — розповідає донька, при цьому раз-по-раз схлипує від плачу. — Навіть коли сідав на велосипед, їхав акуратно і нас вчив бути такими.

За словами доньки, батько працював на місцевій птахофабриці. Щодня їздив на роботу. Здебільшого на велосипеді. Бензин нині дорогий.

У перший день 2022 року він також був на роботі. Його дружина пішла в гості до сусідів. Ті проживають за декілька будинків від них. Було це о 16-й годині. Чоловік прийшов трохи пізніше, після роботи. Приблизно о пів на восьму вечора, подякували за гостину і зібралися додому. На подвір’ї, перед тим, як потиснути руки, ще трохи порозмовляли про життя-буття. Хто ж знав, що той потиск руки буде останній! Хто міг подумати, що за декілька хвилин життя чоловіка обірветься від страшного удару автомобіля.

— Батьки 30 років живуть у будинку на вулиці Соборна, — продовжує донька Олеся. — Знають тут, як кажуть, кожен камінець, кожну ямочку. Йшли по узбіччю. Мати — попереду, вона була одягнена у світлу куртку. Батько — слідом за нею. Машина вилетіла на них назустріч. Мама встигла відскочити в бік, а батько…

— Він навіть крикнути не встиг, — не стримує плачу моя співрозмовниця.

Очевидці, які збіглися на місце, кажуть, що чоловік загинув на місці. Розповідали, що удар був настільки сильний, що навіть носки позлітали разом із взуттям. На ньому живого місця не залишалося. За висновками судмедексперта, у загиблого переломи рук і ніг, ребер, черепно-мозкова травма…

Як сказати мамі, що вже нема сина…

Готуючись до приїзду доньок, у будинку встановили і прикрасили ялинку. Подарунки для внуків припасли. Дружина сфотографувала чоловіка. Так гарно ялинку прибрав! Це фото стало останнім. Його передала нам донька Олеся.

— У нашого тата є ще старенька мама, наша бабуся, — розповідає співрозмовниця. — Вона проживає в іншому місті. Як їй повідомити таку страшну звістку? Як про це можна сказати? Хтозна, як вона переживе почуте.

Запитую жінку, чи розмовляли з ними рідні водія?

— Сусіди говорили нам, що приїжджали до мами якісь люди, — говорить пані Олеся. — Здогадалася, що це була їхня делегація. Кажуть, серед тих, хто приїжджав, була жінка з дітьми. Але нас у той час не було вдома. Тому з ними ми не бачилися. Ще був дзвінок на мамин телефон. Чоловік сказав, що він батько того, хто наїхав на нашого тата. Мама сказала, про що я маю з вами говорити…

Від людей родина загиблого чоловіка дізналася, що у той вечір чоловік не один їхав в автомобілі. Нібито у салоні перебувала компанія його знайомих. Вони провели старий рік і поспішали додому, щоб встигнути підготуватися до зустрічі Нового року.

Мої співрозмовники говорять, що вони не слідчі. Як було насправді, не знають. Повторюють те, що почули від людей.

Поліцейські допізна опитували місцевих

Після прибуття на місце трагедії поліцейські допізна ходили від хати до хати, аби дізнатися інформацію про водія-втікача. Принаймні, так розповідають місцеві жителі.

У прес-службі обласної поліції повідомили, що інформацію про розшук автомобіля одразу передали усім територіальним підрозділам поліції та розмістили у соціальних мережах.

— Наступного дня, 2 січня, правопорушник сам прийшов до районного відділу поліції та зізнався у вчиненому, — йдеться у повідомленні на сайті обласної поліції. — Ним виявився 28-річний мешканець Тростянецької територіальної громади.

Кримінальне провадження відкрито за частиною другою статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) та частини першої статті 135 Кримінального Кодексу України (залишення людини у небезпеці). За такі правопорушення передбачено покарання до восьми років позбавлення волі.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким загиблого чоловіка у зв’язку з важкою втратою. Нехай земля буде пухом хорошій людині. Сил і здоров’я дружині, дітям, внукам, рідним пережити важку втрату.

 

Читайте також:

Вы, наверное, националист? Листи Василя Стуса, вивезені з окупованого Донецька, передали у Рахнівку

Хто може раніше вийти на пенсію? Детальне роз'яснення від Пенсійного фонду

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Наталія Гранальська

    Спасибі небайдужим за співчуття!!!
  • Олеся Нога

    Найбільше горе хоронити ріднесеньких 🙏😭💔
  • Наталія Гранальська

    Світла пам’ять тобі мій папочка!!! Бог все бачить, і всі винуватці отримають по заслузі !!!
  • Андрей Бояр

    Не викладайте долбойоби своїх новин,ніхто не буде підписуватися,козли.

    Іван Фарима reply Андрей Бояр

    ...

keyboard_arrow_up