У вінницькій лікарні №1 відкрили сучасну реанімацію за 45 мільйонів (ФОТО, ВІДЕО)

У вінницькій лікарні №1 відкрили сучасну реанімацію за 45 мільйонів (ФОТО, ВІДЕО)
  • Сьогодні, 7 березня, у вінницькій міській лікарні №1 відкрили нове відділення реанімації з найсучаснішим в Україні обладнанням
  • Повністю перебудували поверх відділення за 14,8 мільйонів гривень
  • Та купили обладнання за 29,5 мільйонів

На реконструкцію відділення анестезіології та інтенсивної терапії витратили майже 45 мільйонів гривень. Ці гроші виділили з міського бюджету. Роботи почалися у вересні 2016 року.

Медичне обладнання купили у німецької фірми «Dräger». Завідувач відділення Ігор Пахно розповів, що лікарі почали вчитися працювати на приладах, але навчання займе ще багато часу. Користуватися складними пристроями їх невдовзі вчитиме представник фірми «Dräger».

Усі стіни відділення покриті спеціальними медичними панелями з антисептичним наповнювачем герметизованим силіконом. Підлога вкрита силіконовим покриттям, стійким до антисептичних розчинів.

Відео дня

Встановлено апарати штучної вентиляції легень, один з яких — експертного класу, аналогів якому в Україні немає. Він сам може оцінити стан хворого та підбирати режим вентиляції.

Також закупили систему спостереження за життєвими показниками пацієнта, дані будуть передаватися на комп’ютер чергового лікаря. Крім того, встановили сучаний бронхоскоп, УЗД-апарат, електрокардіограф, мобільний рентген-апарат.

Операційна абсолютно герметична. А лікарям навіть не доведеться доторкатися до дверей, щоб відчинити їх перед операцією — працює сенсорна система.

Повітря у відділення постійно циркулюватиме.

За словами завідувача відділення, лікарі зможуть проводити тут найскладніші операції.

У відкритті відділення взяв участь прем’єр Гройсман, міський голова та очільники ОДА та обласної Ради.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Прокоповна Проня

    "Не только лишь все" (ц)
  • Сергей Барда

    И сколько теперь будут брать доктора на лапу? Прайс поднимется как минимум втрое
  • Задунайский Торонтуй

    Один из самых выгодных попилов бабла. Интересно,  кто на этом греет руки...

    Анонім reply Задунайский Торонтуй

    Обґрунтуйте, будь-ласка. Є якісь документи чи ще щось, що засвідчує, що тут нагрілись? І цікаво на скільки нагрілись?

    Задунайский Торонтуй reply Анонім

    Кто ж вам их покажет.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 13:54 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up