У Вінницьких Хуторах вітер обривав електромережі. Жителі нарікають на старі опори

У Вінницьких Хуторах вітер обривав електромережі. Жителі нарікають на старі опори
  • Через шквальні вітри на вулиці Кайдачиха, що у Вінницьких Хуторах, люди півтори доби сиділи без світла
  • «За два місяці було десять відключень» — скаржиться місцевий житель
  • У обленерго запевняють, що над проблемними ділянками в Хуторах працюють. І не тільки у цьому селі, а й по всій Вінницькій області

Минулі вихідні і початок цього тижня у Вінниці були не з приємних: шквальні вітри швидкістю 90-100 кілометрів на годину спричиняли «зупинкопади». Кілька павільйонів здуло на Поділлі, Немирівському шосе, у Пирогово.

Не обминула негода і передмістя — Вінницькі Хутори. На вулиці Кайдачиха вітер «розірвав» електромережі. Про це розказав місцевий житель Арсен, який звернувся в редакцію у вівторок, 31 жовтня.

Негода та опори буквою «Г»

Він запевняв, що в його будинку не було світла півтори доби. А електрики з ПАТ «Вінницяобленерго» — увесь час не могли полагодити обірвані дроти.

Відео дня

— Два місяця тому я заселився в дім. Просидів без світла півтори доби і спав в холодному будинку, бо маю електричне опалення. А в мене сім'я, маленькі діти. Дзвонили на обленерго, а там відповіли, що якась аварія та вже направили фахівців лагодити мережу. Потім ще кілька разів дзвонив, але мені казали, що сильний вітер і не можуть увімкнути електрику, — казав Арсен.

Арсен, житель вулиці Кайдачиха, Вінницькі Хутори

Під час розмови він згадав, що за увесь час, що живе у Хуторах, світло «вибивало» приблизно 10 разів. Тобто, стабільно раз на тиждень.

— Уявляю, що буде взимку, коли на вулиці буде мінус десять, двадцять градусів морозу, — побоюється житель села Вінницькі хутори Арсен.

У вівторок, 31 жовтня, електрики повідомили журналіста, що світло ввімкнули на вулиці Кайдачиха. Це підтвердив також і житель села Арсен.

Його сусід, якого звати Сергій, називає причинами знеструмлень стару енергосистему та байдужість «Вінницяобленерго» до проблем мешканців.

— Електромережа на нашій вулиці Кайдачиха в поганому стані. Старі дерев'яні стовпи вже буквою «Г» стоять. Ще трохи й впадуть. Трансформатор на нашу вулицю поставили ще в радянські часи. А зараз в кожного купа електроприладів, напруга слабка. На жаль, реакції від Обленерго ніякої взагалі, — запевняє Сергій.

Сергій, житель вулиці Кайдачиха, Вінницькі Хутори

Він живе в будинку, що на вулиці Кайдачиха, більше восьми років. І розказує, що відключення світла — це традиційне явище для жителів Вінницьких хуторів.

— Найбільше відключень припадає на холодну пору — восени та взимку. Вітер заплутує дроти між собою, а енергетики вимикають світло. Ми ходимо по вулиці, палицею розплутуємо (дроти - авт.) та дзвонимо, щоб дали світло. А там по телефону здивовано кажуть: «Як це ви розплутали? Бригада ж мала це робити».

Мільйони на ремонти мереж

Хоча світло поновили, але, як кажуть місцеві, старі опори та підстанція залишилися на своєму місці. Чи є наміри в «Обленерго» їх замінити, щоб обриви ліній тут були не «традицією», а справжньою рідкістю? На це питання відповів генеральний директор публічного товариства «Вінницяобленерго» Андрій Поліщук.

— Якщо дійсно строк служби дерев'яних опор вийшов, то ми їх замінемо. Це потрібно перевіряти. Зараз ми формуємо інвестиційну програму підприємства на 2018 рік, що передбачає модернізацію енергосистеми. Її бюджет складатиме 159 мільйонів гривень, які витратимо на переобладнання та реконструкцію об'єктів «Вінницяобленерго». А цього року ми замінили близько 100 кілометрів електромереж у Вінницькій області. Детально по Хуторам сказати не можу, оскільки було багато ремонтів. Що було зроблено та буде відремонтовано — ми все публікуємо на нашому офіційному сайті. Це публічна інформація, доступ до якої мають усі вінничани

У звітах інвест програми підприємства за 2017 рік, енергетики розписали, що замінили електромережі у Вінницьких Хуторах на вулицях: Зелена, Гагаріна, Незалежності (колишня Леніна - авт.), Франка, Тичини, Садовій, Матієнка.

У проекті інвестиційної програми на 2018 рік ще немає інформації, що буде відремонтовано у селі в наступному році.

Посилання на інвестиційну програму «Обленерго».

 

80 відсотків електромереж в селі — замінені

Валерій Кравченко, сільський голова Вінницьких Хуторів

— Я не захищаю обленерго, це досить не проста служба. Є питання до енергетиків. Але я вам так скажу: контакт з Замостянськими електромережами є, сказати, що вони не реагують на наші проблеми зі світлом — не можу. За останні дні були обриви не тільки на Кайдачисі, були проблеми на вулицях Зарудного, Леніна (нині — вулиця Незалежності). Старі опори під електромережі, які є в поганому стані, така проблема існує. Але обленерго над цим працює: замінює по одній-дві трансформаторній підстанції та лінії електромереж, які підключені до цих трансформаторів. І як результат, питання щодо обривів та низької напруги — одразу зникають. За останні роки по селу замінили близько 80% існуючих електромереж. І у нас непогана ситуація зі світлом: мало таких сіл, де настільки ж багато є нових електромереж. Думаю, що з часом замінять опори і на вулиці Кайдачиха.

Читайте також:

Буря на Вінниччині: Дерева валились на дороги. П’ять районів залишились без світла

Де в п’ятницю мешканці Вінниці дев’ять годин сидітимуть без світла

Джерело фото: «20хвилин», «Вінницяобленерго», vlasno.info

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Арсен Геваргизов

    Н.А.Глядач ти мне в глаза скажи что я чурка тогда и поговорим

    З.А.Глядач reply Арсен Геваргизов

    Вай,ара,а хто ти,українець?
  • З.А.Глядач

    "Два місяця тому я заселився в дім. Просидів без світла півтори доби і спав в холодному будинку, бо маю електричне опалення. А в мене сім'я, маленькі діти.— казав Арсен."

    Чурка вирішив понтанутися з опаленням,чіи не знав,що таке грубка?
  • З.А.Глядач

    "вітер обривав електромережі"

    І скільки "електромереж" він обірвав?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up