У Вінниці завершили капітальний ремонт стиків панелей на двох будинках

У Вінниці завершили капітальний ремонт стиків панелей на двох будинках
  • У п’яти панельних будинках цьогоріч запланований капітальний ремонт міжпанельних стиків. Цей вид робіт необхідний, щоб запобігти руйнації конструктивних елементів будівель та покращити комфортність проживання в таких будинках.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

На сьогодні комунальники уже виконали капремонт стиків у двох будинках: по Хмельницькому шосе, 77 та по вулиці Лялі Ратушної, 79.

 

Відео дня

Роботи ще в одному будинку — за адресою Ващука 13, знаходяться на завершальному етапі.

«Заплановані роботи тут виконанні на 80%, — розповідає директор департаменту житлового господарства Віталій Місецький. — Крім того, представники підрядної організації розпочали підготовчі роботи по будинку, що знаходиться по вулиці 600-річчя, 14.»

Серед об’єктів, які наразі ремонтуються є будинки, якими опікуються як управлінські компанії так і ОСББ. Всі роботи, як зазначають в департаменті, проводяться по програмі співфінансування з міською радою.

Як зазначає Віталій Місецький, міжпанельні стики — слабке місце багатоквартирних панельних будинків, які потребують періодичного ремонту.

«Якщо цього не робити є ризик, що міжпанельні шви почнуть руйнуватися, внаслідок чого під дією вологи є вірогідність пошкодження і конструктивних елементів панельного будинку, — пояснює директор департаменту. — Зокрема, це може призводити до збільшення втрат тепла та підвищення вологості у домівках. Капітальний ремонт міжпанельних стиків, в ході якого виконуються гідроізоляційні роботи, дозволяє запобігти негативним процесам руйнації та покращити комфортність проживання в таких будинках».

 

Читайте також:

Кабмін заборонив стягувати борги за комуналку з переселенців

Перевіряють підвали житлових будинків, які облаштовані під укриття

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up