У Вінниці запроваджують програму корекції поведінки для кривдників

У Вінниці запроваджують програму корекції поведінки для кривдників
  • У Вінницькій громаді впроваджують нові методи роботи із запобігання домашньому насильству.
  • Виконавчий комітет Вінницької міської ради затвердив «Програму для кривдників».
  • Її виконання забезпечить Вінницький міський центр соціальних служб.

Вінницький центр соціальних служб, Денний центр соціально-психологічної допомоги та мобільні бригади в основному зосереджені на тому, щоб допомогти саме постраждалим від домашнього та гендерно зумовленого насильства. Відтепер фахівці будуть посилено працювати ще й з кривдниками, аби скоригувати їхню поведінку та запобігти кризовим ситуаціям. Про це повідомили у Вінницькій міській раді.

«Програма для кривдників» має на меті змінити та скоригувати насильницьку поведінку, а також сформувати у кривдників соціально прийнятні норми, гуманістичні цінності, модель сімейного життя на засадах гендерної рівності, взаєморозуміння та взаємоповаги.

Програма складається з чотирьох діагностичних заняття, 20-ти індивідуальних та 9-ти групових. На консультаціях кривдників навчатимуть ненасильницькому спілкуванню, комунікації та мотивуватимуть планувати подальше життя.

Відео дня

Суд або уповноважений підрозділ Національної поліції України може направити кривдника на проходження Програми на строк від трьох місяців до одного року.

— Кривдник може брати участь у цій програмі за власною ініціативою, звернувшись до Вінницького міського центру соціальних служб за адресою: вулиця Соборна, 50 або за номером телефону 67-04-60, — зауважила заступниця директора Вінницького міського центру соціальних служб Оксана Бровчук.

 

Читайте також:

Не можуть затримати? 13-річний хлопчик з Тяжилова нападає на дівчат та обрізає їм волосся

Біля Вінниці вже майже друга Стадниця. Дорога до села Майдан-Чапельський стає звалищем

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up