У Вінниці вшанували пам’ять полеглих захисників України

У Вінниці вшанували пам’ять полеглих захисників України
  • Сьогодні, 29 серпня, у День пам’яті захисників України вінничани вшанували загиблих Героїв АТО/ООС.
  • Також біля Пам’ятника загиблим захисникам правопорядку відбувся мітинг-реквієм.
Указом Президента День вшанування пам’яті працівників органів системи МВС, які загинули при виконанні службових обов’язків, поєднано з Днем пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни.

— За роки незалежності України під час виконання службових обов’язків з охорони правопорядку та у боротьбі зі злочинністю загинули 22 правоохоронці Вінниччини. Серед тих, хто заплатив найвищу ціну, захищаючи Україну — Денис Жембровський. Міліціонер загинув у зоні проведення антитерористичної операції 10 лютого 2014 рук під час обстрілів Краматорська з «Градів», — зазначають у відділі комунікацій поліції Вінницької області.

Біля Пам’ятника загиблим захисникам поіменно згадали та  хвилиною мовчання вшанували усіх, хто ціною власного життя забезпечив правопорядок, та поклали квіти до Меморіалу.

Відео дня

Потім у Храмі святого великомученика Димитрія Солунського відбулася поминальна панахида. Поліцейські та рідні запалили свічки пам’яті за загиблими.

У цей час на Європейській площі, після Всеукраїнської хвилини мовчання, відбулось покладання квітів та гірлянд до пам’ятного знаку «Небесній Сотні та загиблим Героям АТО/ООС», мультимедійної стели пам’яті.

Для присутніх прозвучала пісня «Герої не вмирають» у виконанні солістів оркестру «Крила України» Центру Військово-музичного мистецтва Повітряних Сил Збройних Сил України Дмитра Кукурузяка та Руслани Тулякової.

«Надзвичайно важливим сьогодні є збереження пам’яті про загиблих вінничан — учасників АТО/ООС. Це потрібно в першу чергу живим: пам’ятати тих, хто віддав найдорожче заради збереження мирного життя для нас. Щиро дякую усім, хто долучився до організації такого заходу, а молодому поколінню хочу побажати: жити гідно та завжди цінувати те, що маєте, не марнувати свого життя та завжди пам’ятати про ціну свободи», — зазначила голова організації «Єдина родина Вінниччини» Світлана Корнелюк.

 

Читайте також:

За ґрати може сісти вінничанин, який перекинув до колонії наркотики

У дворах багатоповерхівок цьогоріч встановили 16 майданчиків для збору сміття

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач73

    захисникив  чого?  тарифив  ЖКХ ,Олигархив .и  произду по  8 грн. якый
    винницька ,с  зарплатами по  9 тыс.як у  бонановых  республиках.  банда МОРГуна в угоду  олигарха  ГЛОЙСмана,а цэ його ВТТУ и Аксельрода,  пидняла незакинно. без  обговороення.  мы  же типа  самоврядування повынно
    було  всемиське  обговорення.а шыш вам  гои..кстати у  кляти  Москвы.москви кляти на наши  грошы произд стоить около 20-25 грн.а  тепер що таке москва  и  що таке  винниця..не винниця красить МОРГуна а МОРГун винницю -олигарх  вы наш амбарный.як  завлыбаетесь  то хоть стий хоть падай.

keyboard_arrow_up