У Вінниці військова представила свою персональну художню виставку

У Вінниці військова представила свою персональну художню виставку
фото: armyinform
  • Виставка, де представлено 42 полотна, відкрилася у вінницькому центрі сучасного мистецтва «Арт-Шик» культурного центру «Галерея ХХІ». Автором робіт є військова художниця Наталія Жижко.

Наталія Жижко розповідає, що до Вінниці привезла не всі картини. Частина її експонатів вдома, частина — на постійній основі в київській галереї «Глобус».

Наталія Жижко — військова, яка проходить службу в одній із частин Вінницького гарнізону. А картини жінка пише поміж змінами, у вільний від чергування час. Про це пише АрміяInform.

Відео дня

За п'ять років Наталія написала понад 300 картин. Працює в акварельному, акриловому та олійному живописі, вивчає техніки батик (розпис по тканині) та лесування (багатошаровий живопис).

До речі, окрім України картини Наталії були представлені у різних країнах світу: Польща, Німеччина, Велика Британія, Японія. А також у міжнародних конкурсах, де здобували Гран-прі.

Спочатку виставка мала називатись «Елегія квітів». Проте, підбираючи полотна для експозиції, пані Наталія зрозуміла, що тематика картин виходить за межі цієї назви.

— Мене часто запитують, чи на часі проводити художні виставки нині, коли триває війна, — зазначила Оксана Колесниченко, арт-директорка галереї «Арт-Шик». — Завжди відповідаю, що так, це важливо. У такий важкий, тривожний час потрібно дати можливість митцю поділитись із глядачами своїм баченням світу. Картини Наталії — неймовірно позитивні, життєдайні, душевні, вони здатні зцілювати душі й робити життя трішечки кращим.

У Вінниці роботи Наталії Жижко будуть два тижні. Побачити їх можна за адресою: вулиця Архітектора Артинова, 12А. Вхід вільний.

 

Читайте також:

Вінничан запрошують на безкоштовну пізнавальну екскурсію до планетарію

Новинки липня. ТОП-12 українських треків, які варто почути

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up