З Харківщини до Вінниці перенесли підприємство «Staleks». Це один з лідерів в б’юті-індустрії в світі

З Харківщини до Вінниці перенесли підприємство «Staleks». Це один з лідерів в б’юті-індустрії в світі
  • Станом на 26 травня до Вінниці релоковано 22 підприємства, 18 — вже запустили свою роботу.
  • Серед них і компанія «Staleks» з Харківщини. Підприємство є одним з лідерів у сфері виробництва інструментів та аксесуарів для б’юті-індустрії не тільки в Україні, але й у світі.

Як працює виробництво та перспективи можливого розширення потужностей розповіли у вінницькій міській раді.

До війни на підприємстві працювали понад 1700 фахівців, які щодня створювали майже 30 тисяч одиниць продукції. Асортимент компанії широкий — нараховує понад 50 номенклатурних видів: від професійного манікюрного інструменту — до шкіряних аксесуарів.

Через постійні обстріли Харкова на підприємстві вирішили евакуювали свій бізнес і у березні для перевезення своїх потужностей обрали Вінницю.

Відео дня

Міська рада допомогла з підбором приміщення, надала допомогу з пошуку житла для їх співробітників. Впродовж квітня підприємство власними силами перемістило обладнання з Харкова до Вінниці та розпочало налагодження виробничого процесу.

«Переїзд у нас зайняв буквально півтора місяця. 9 травня ми запустили виробництво. Поки що виготовляємо лише манікюрні ножиці і це, певно, лише 30% від попередніх об’ємів. Ми б хотіли до кінця року вийти на попередні об’єми виробництва, продажі. Перша задача – наростити об’єми випуску манікюрних ножиць, адже ринок їх дуже сильно потребує. Пінцети для вій, брів так само дуже важливі. Ми буквально з наступного тижня розпочнемо у Вінниці їх випускати. Також хочемо відновити випуск стоматологічного інструменту і косметологічних лопаток. Думаю до кінця року у повному об’ємі запустимо виробництво і фрезерної продукції: пилочки, полірувальні матеріали для манікюру тощо», — каже заступник директора компанії «Staleks» Тимур Тодуа.

Попри війну підприємство збільшує свої потужності. Тимур Тодуа додає, що у Вінниці — позитивний бізнес-клімат, і є всі можливості для розвитку підприємства.

«Ми багато спілкувались з різними містами: це був і Львів, і Чернівці, і Івано-Франківськ. Паралельно спілкувались і з Вінницею. Ми обрали саме це місто, тому що представники Вінниці були активними і дуже нам допомагали. Тут нам знайшли зручне приміщення для виробництва», — говорить Тимур Тодуа.

Наразі на підприємстві працює понад 60 людей, більшість — переміщений персонал з Харкова. Втім, вже є й робітники з Вінниці. Найближчим часом керівництво планує розширити штат до 200 осіб.

«Працівників ми перевезли частково, адже усіх перевезти неможливо. У нас зараз працює вже три людини з Вінниці. Ми і далі будемо набирати персонал і навчати їх. Середня заробітна плата — 10-15 тисяч гривень», — каже заступник директора компанії «Staleks» Тимур Тодуа.

Під час робочого візиту Вінницький міський голова Сергій Моргунов зазначив, що зараз досить активно йде процес переміщення підприємств із зон активних бойових дій. Це розвиток економіки та робочі місця для мешканців громади та переселенців.

«Через війну багато підприємств східної частини та окупованих територій змушені покидати свої площі, свої території і переїжджати в інші міста України. Це дуже складно: багато обладнання потрібно перевезти, все налагодити, перевезти людей, створити для них певні умови роботи та проживання. І це так само був певний виклик для нас: і для Вінниці, і для Вінницької області. Тому що стояло питання, які є потужності, які є площі, які є території для того, щоб розміщувати ці підприємства. Ми з командою Вінницької міської ради зрозуміли, що повинні включитись у цей процес для того, аби допомогти таким підприємства якнайшвидше адаптуватись у нових умовах і розпочати своє виробництво. Це в тому числі й економічне питання. Наше завдання і в цілому органів влади місцевого самоврядування – створити умови, щоб покращувати ці економічні можливості, потенціал нашої країни для того, щоб ми перемогли у цій війні», — каже Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Крім того, очільник Вінниці наголосив на тому, що місцева влада усіма силами намагається підтримати кожне підприємство, яке переміщує свій бізнес із зони бойових дій.

«Те, що стосується підтримки малого і середнього бізнесу, є програми у Вінниці, які так само працюють і для релокованих підприємств. Одна з таких програм – це відшкодування відсотків по кредиту. Якщо ми говоримо про приміщення, то достатньо складно навіть говорити з власниками приміщень, ми пояснюємо, що потрібно теж включитись у процес забезпечення відповідної інфраструктури, комунікацій, електроенергії. Тобто це такий комплекс питань, де ми проводимо певну роз’яснювальну роботу. Ми завжди мали діалог бізнесом, і в нас є розуміння, що тут треба піти на зустріч таким підприємствам», — каже Сергій Моргунов.

 

Читайте також:

Цей день, 26 травня. Яке сьогодні свято, історія, прикмети та заборони

Погода на 26 травня: атмосферний фронт принесе дощі з грозами та штормовий вітер

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (52)
  • Наталія Палазюк

    На роботу приймаєте!

    Oleg reply Наталія Палазюк

    так
  • Алла Гордієнко

    Хай будуть пінцети,ножниці і щось друге ,цікавеньке під шумок...ну ви зрозуміли що.!!!

    Невже слабо.???
  • Oksana Kuzmych

    Тихенько будьте
  • Володимир Уманець

    Евакуювали і прихистили те що бабло приносить.
    Патронний завод невигідно.

keyboard_arrow_up