У Вінниці щомісяця виробляють до 100 тонн крафтового пива

У Вінниці щомісяця виробляють до 100 тонн крафтового пива
  • На базі Вінницької харчосмакової фабрики вже рік варять живе пиво. Розливають його під торговою маркою Barley&Hops.
  • Наразі на виробництві виготовляють майже вдвічі більше хмільного напою, ніж спочатку.
  • В планах також відкриття фірмових магазинів та презентація кількох нових видів пива.

Як працює виробництво пива, розповів комерційний директор та співвласник Вінницької харчосмакової фабрики Сергій Семенюк. Про це інформують на офіційному туристичному сайті міста.

Пиво без домішок

Для того, щоб зробити пиво, потрібно насправді лише чотири інгредієнти: вода, солод, дріжджі і хміль.

«Ми працюємо за німецьким законом пивоваріння, який говорить про те, що в пиво не можна додавати того, що не є натуральне, — розповів Сергій Семенюк. — Тому наше пиво — без домішок, без стабілізаторів і прискорювачів бродіння. Стараємося робити натуральну якісну продукцію за доступною ціною».

Відео дня

Лише чотири людини

Продукт виготовляють на сучасному обладнанні угорської компанії ZIP Technologies, а сировину привозять з Австрії та Словаччини. Лінія виробництва повністю автоматизована, і в процесі варіння задіяно лише чотири людини.

Зараз у Вінниці випускають шість видів пива.

Розширення асортименту

Асортимент вінницького пива фабрика планує розширити вже до кінця цього року. Залежно від завантаженості, це буде одна чи дві позиції, але точно можна говорити про те, що з’явиться мюнхенський медовий хелес. Його тестову партію планують варити вже на початку жовтня.

«Поки ми не можемо поставити на виробництво щось нове, тому в усіх ємностях перебуває продукт. Взимку споживання пива зменшується, — поділився підприємець. — Невеликий спад починається вже в кінці вересня, і тоді в нас буде більше можливостей для експериментів. Тому якщо щось нове вийде, це буде не раніше грудня».

Детальніше про види пива та де його можна придбати, дізнавайтеся за посиланням.

 

Читайте також:

Вінницький завод «Маяк» нарощує потужності та має вакансії

З Херсону до Крижополя. Переселенка відкрила на Вінниччині власну кав'ярню

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (81)
  • Елена Леночка

    Дуже вчасно.  ….
  • Виталий Уманец

    Ну и новость во время войны !Коні п'яні ,хлопці запряжоні !😏
  • Olena Gorchakova

    А в баби Тані самогон якісний ...
  • Тетяна Карпенко

    Добре що роблять якість...проте так сумно спостерігати за чергами "мужчинчиків" біля пивних магазів...еліта нації шикується на споювання мізків

    Volodymyr Mayboroda reply Тетяна Карпенко

    Тетяна Карпенко У вас явно старі стереотипи про черги за пивом. Якраз в тій черзі люди які що-небудь пити не будуть.

keyboard_arrow_up