У Вінниці підлітки ПВК «Редан» влаштували флешмоб: що відомо про російський рух

У Вінниці підлітки ПВК «Редан» влаштували флешмоб: що відомо про російський рух
  • На українські вулиці виходять підлітки та молодь та влаштовують масові заходи, які називають «флешмобом».
  • У соціальних мережах пишуть, що в Україні з’явилися представники заснованого у росії руху «ПВК «Редан», членів якої наразі масово затримують у рф.
  • Вчора, 27 лютого, у Вінниці планувалась акція руху «ПВК «Редан». До молоді у чорному одязі викликали поліцію, щоб попередити масову бійку. Правоохоронці встановили учасників масового заходу, який запустила РФ.
  • Що це за організація, чим вона займається, яку має ідеологію і наскільки рух «реданів» поширений в Україні?

В обласному главку поліції Вінниччини повідомляють, що нещодавно серед неповнолітніх поширився молодіжний рух, учасники якого організовують бійку з опонентами. Така «акція» планувалась і у обласному центрі.

Так, вчора, 27 лютого, завдяки вчасному реагуванню правоохоронців вдалося уникнути можливого конфлікту на одній із площ міста.

У соцмережах виклали відео так званого «флешмобу»:

Відео дня

Поліцейські супроводили молодь до Вінницького райуправління поліції для з‘ясування обставин. У присутності батьків з хлопцями та дівчатами правоохоронці провели профілактичні бесіди про недопущення втягнення дітей до правопорушень,

— Провокування масових бійок серед молоді і підлітків — це спроба російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні, — сказали в поліції.

Поліцейські Вінниччини вкотре закликають батьків спілкуватися із дітьми, звертати увагу на їх поведінку, коло спілкування і способи проведення дозвілля.

Що коментує спільнота

Спільнота «Редан» відреагувала на публікацію і написала, що не має відношення до вчорашнього флешмобу.

— Це не офіційна спільнота, тільки ми є офіційними представниками. Ми такого збору не робили, всі наші прихильники вже рубаються з русаками. Не вірте фейкам довіряйте тільки офіційним і перевіреним джерелам, — пишуть нам в коментарях представники спільноти.

Що відомо про «ПВК «Редан»

«Українська правда. Життя» розбиралася, що це за організація.

Інформація про новий рух почала активно розповсюджуватись у медіа та соцмережах після масового затримання підлітків у ТРЦ великих міст росії. Причиною арештів стали масові бійки, які, за даними росЗМІ, влаштували представники нової молодіжної субкультутри — «ПВК «Редан».

Молоді люди також називають себе «павуками», зображення яких з цифрою 4 носять на одязі. Підлітки вважають себе «неформалами» і стверджують, що не мають жодного стосунку до військових формувань, а «ПВК» (за аналогією з сумнозвісним «ПВК «Редан» Пригожина) назвалися «по приколу».

«ПВК «Редан»

Появу субкультури пов'язують з японським аніме-серіалом «Hunter x Hunter», у якому є бандитське угрупування під назвою «Геней Рьодан», символом якого був павук і цифра 4.Також «редани» можуть носити картаті штани, надають перевагу чорному одягу. 

Утім, підлітки себе кримінальною групою не вважають. У соцмережах стверджують, що «редани» «не пригнічують людей через їхню релігію чи національність».

«Редани» в Україні

Чи багато так званих «реданів» в Україні, наразі невідомо. Гуртуються вони за допомогою соціальних мереж, де закликають «мститися за кожного неформала».

Зібрання підлітків, подекуди навіть із сутичками, вже помітили у Черкасах, Харкові, Львові, Івано-Франківську тощо. 

Підлітки, які протистоять «реданам», також збираються разом і йдуть їх «ганяти».

У Харкові правоохоронці  встановили 245 учасників масового заходу

Понад усе патріотичну українську молодь непокоїть те, що рух «реданів» має російське походження.

 

Читайте також:

«На 19 березня заплановано акцію з масовим самогубством дітей» - фейк

Вінницькі СБУшники викрили колаборанта, який прислуговує загарбника

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • Вадим Дмитриев

    Почитаешь комменты и понимаешь. Страна не интересующихся, а потому недоразвитых. Уже и не удивляют никакие 73%. Это страшно.
  • Tania Lova

    Булінг, ювенальна поліція - і ось вам результат.
  • Игорь Вольский

    Всех в строй и в военкомат!!!

    Игорь Вольский reply Игорь Вольский

    Татьяна Адамова от 18 лет там валом

    Татьяна Адамова reply Игорь Вольский

    Игорь Вольский кого а строй? Підлітків?
  • Grisha Neizhmaslo

    Хто в курсі з якого аніме цей персонаж?

keyboard_arrow_up