У Вінниці перевірятимуть місця для укриття людей. Що відомо?

У Вінниці перевірятимуть місця для укриття людей. Що відомо?
  • У Вінниці 30 грудня виконком міської ради прийняв рішення про перевірку споруд цивільного захисту.
  • Керівники підприємств, установ, організацій, управляючих компаній, управителі та голови ОСББ повинні передбачити місця для укриття людей.

Рішення про перевірку захисних споруд цивільного захисту, найпростіших укриттів та підвальних приміщень у готовність до укриття мешканців Вінницької МТГ прийняте відповідно до листа Державної служби України з надзвичайних ситуацій від 16 грудня 2021 року.

— Також відповідний лист надійшов від департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Вінницької обласної державної адміністрації, — розповідають у пресслужбі Вінницької міської ради.

Що відомо

— Рішення, прийняте виконавчим комітетом, стосується перевірки споруд та приведення їх у належний стан. Зокрема, підвальних приміщень багатоповерхових будинків, які в разі тривалого невикористання дуже часто стають місцем складування мешканцями різних великогабаритних речей. Тому періодично потрібно проводити перевірки, щоб вони були у належному стані, — розповів начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної  і оборонної роботи та режиму секретності міської ради Олег Парфілов.

Відео дня

За словами Олега Парфілова, робота з підготовки захисних споруд цивільного захисту, найпростіших укриттів, а також підвальних приміщень для укриття населення ведеться постійно.

Місця для укриття людей

Керівники підприємств, установ, організацій, управляючих компаній, управителі, незалежно від форми власності та підпорядкування, а також голови ОСББ повинні передбачити місця для укриття людей. У рішенні йдеться, що такі приміщення потрібно привести у належний санітарний та протипожежний стан. А за потреби — дообладнати, продезінфікувати, прибрати від сміття.

Місця розташування захисних споруд та найпростіших укриттів необхідно позначити за допомогою табличок та покажчиків руху.

Акти оцінки готовності щодо використання цих приміщень потрібно надіслати в п'ятнадцятиденний термін до відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи та режиму секретності Вінницької міської ради (вул. Соборна, 59).

 

Читайте також:

Нічна смертельна пожежа в «Батерфляї»: люди стрибали з вікон. Що ще відомо? (ОНОВЛЕНО)

Смерть в «Батерфляї»: орендаторку бази відпочинку затримали, а хто власник? (ОНОВЛЕНО)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Читач88

    "Это добром не кончится".......
  • Жора

    Это называется ебите меня двое, бо одному нема шо !
  • Наталья Горошко

    Тэпросто нет слов. Влада думает, что сейчас 1812 год?!
  • Анатолий Гордий

    бомбоубежище  на  глеба  успенского  дынеберг  построил  две  высотки  в  12  году

keyboard_arrow_up