У Вінниці молодь вийшла на підтримку підозрюваних у вбивстві журналіста Шеремета

У Вінниці молодь вийшла на підтримку підозрюваних у вбивстві журналіста Шеремета
На мітингу було до сотні учасників. Деякі люди тримали в руках плакати з закликом повернути свободу Андрію Антоненку, Юлії Кузьменко, Яні Дугарь
  • «Знайдіть справжніх вбивць» — з таким закликом молодь провела акцію підтримки підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета.
  • Учасники мітингу пояснювали, що докази сфабриковані слідством. І за ґратами нині невинуваті люди, тоді як вбивці журналіста досі на свободі.
  • Тим часом в поліції відзвітували про завершення розслідування. Ще в травні слідство передало всі матеріали до суду.

На Майдані Небесної сотні, 4 липня, провели акцію підтримки підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Як йшлося в анонсі заходу, це частина всеукраїнського протесту, який засуджує дії правоохоронців та органів влади, які не «знайшли, а призначили» вбивць Шеремета.

Вінничани, переважно молодь, стояли з плакатами на фоні Дерева Свободи та по черзі висловлювали своє невдоволення діями слідства.

— Чому не шукають вбивць? Чому за ґратами непричетні люди? 200 днів неволі Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь, справа щодо яких сфабрикована. Жоден з доказів не підтверджує їх вини: на поширеному слідством відео зовсім не сході люди, опубліковані записи також сумнівні. І сьогодні 200 днів, як убивць Павла Шеремета не знайшли, а призначили, — говорив представник ГО «Основа майбутнього / Вінниця».

Відео дня

Поряд з ним тримали плакати «Надайте докази або свободу», «Міністерство Великої Брехні», «Моя Нова Міліція», а також зображення міністра МВС Арсена Авакова з припискою «Чорт».

Представник Нацкорпусу у Вінниці Ігор «Душман» Княжанський був більш не стриманим у заявах. У своїй промові він заявив, що заарештовані люди взагалі ніколи не стріляли на війні.

А надалі він запевнив, що коли Національний Корпус прийде до влади, то політсила буде ініціювати «страту нинішнього вищого політичного керівництва країни». Серед таких злочинів, за які пропонує найвищу міру покарання, він назвав, зокрема, і розведення військ на Донбасі, і недолугі дії влади щодо протидії коронавірусу.

Щоправда, вигуків підтримки таких ініціатив серед присутніх Душман не отримав.

— Сфабрикована справа щодо підозрюваних у вбивстві Шеремета — стосується кожного з нас. Бо завтра можуть прийти до вас, затримати та засудити за будь-яким приводом. Ми як громадянське суспільство маємо чинити опір та чітко висловити свою позицію — хочемо жити в правовій державі, — говорив представник партії «Демсокира».

Висловивши заклик — «Свободу Андрію Антоненку, Юлії Кузьменко, Яні Дугарь» — учасники мітингу стали розходитися.

 

ДОВІДКА. Павло Шеремет був журналістом, одним з керівників «Української правди». Вранці 20 липня 2016 року він загинув від вибуху: під його автомобіль підклали вибухівку.

12 грудня 2019 року правоохоронці повідомили, що затримали 3 підозрюваних у вбивстві: лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка, військову медсестру Яну Дугарь. 

22 травня слідство у справі ймовірних виконавців вбивства було завершене. Розслідування щодо замовників виокремлене в іншу справу і триває.

Кузьменко та Антоненко перебувають під вартою. Дугарь відправили спочатку під цілодобовий, а потім під нічний домашній арешт.

Речник МВС в особистій переписці, опублікованій у мережі, натякнув, що до вбивства Шеремета може бути причетне СБУ.

Усі затримані заперечують свою причетність до злочину. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами і свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна, і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

Нещодавно в Нацполіції заявили, що справа Шеремета готова до передачі до суду, і початок її розгляду залежить виключно від того, коли адвокати підозрюваних закінчать ознайомлюватися з матеріалами.

 

Читайте також:

О третій ночі. Голову вінницьких Нацдружин затримали з КОРДом за побиття «шаріївця»

Чого варта така поліцейська робота? «20 хвилин» зібрав відеозаписи затримань злочинців

Злочини на карантині: як змінилась вінницька поліцейська статистика під час пандемії

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up