Під Собором зібрались віряни з МП: що там відбувається?

Під Собором зібрались віряни з МП: що там відбувається?

Сьогодні, 14 травня 2019 року, у Вінниці біля кафедрального собору оголосили загальний молебень. Зараз зібралися близько кількох сотень людей. Деякі тримають у руках провокаційні плакати.

Наш журналіст передає з місця подій, що священики від ПЦУ зібралися в середині. Поруч з входом у кафедральний собор  стоять поліцейські і СБУвці.

Дивіться фото та відео з місця:

Відео дня

Священики вийшли з храму по ліву сторону. Прочитали молитву і повернулись назад. Симеон, коли заходив до храму, крикнув в сторону вірян з МП - Христос Воскрес! Йому мало хто відповів.

На всіх входах і виходах храму стоять люди в цивільному.

Поприїжджали священики з різних районів області.

Станом на 9:20 годину люди співають пісні. Все спокійно:

Поліцейські ходять фотографують плакати з написами:

- 14 травня для вінницької єпархії важлива дата. Це день пам'яті святомученика Макарія, який похований саме тут(ліворуч від Собору-авт). Тому ми прийшли під Собор помолитись. Владика Варсонофій цією службою просто віддає шану. А через те, що Собор захоплений прибічниками ПЦУ, ми служимо на вулиці. Жодних провокацій з нашої сторони немає, - каже Володимир Пучков прес-секретар вінницької єпархії УПЦ МП.

 

Коментар архієпископа Вінницького та Барського УПЦ МП Варсонофія:

Дивіться фоторепортаж з місця:

Нагадаємо, 16 грудня, митрополит Симеон провів богослужіння в Спасо-Преображенському кафедральному соборі. Там він заявив прихожанам про свою участь в Об’єднавчому соборі у Києві, де була утверждена Православна церква України. По завершенню Літургії владика [Симеон] оголосив, що віднині їх храм належить Помісній Церкві. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (95)
  • Орест Лютий

    Яке відношення ця зальотна челядь має до історичної будівлі, як і Ворсоносий. У Вінниці вдосталь церков МП натомість українських  можна порахувати на одній руці, так що геть від українського храму.

    Орест Лютий reply Орест Лютий

    Потрібно всім українцям підтримати владику Семиона, і дати відсіч моськовським попам.

    Вася reply Орест Лютий

    Та годі вже - он Філарет підтримує Єпифанія.. И що - допомогли їм ляхи.. тобто турки?

    Сепар Торонтуй reply Орест Лютий

    Чо, на своих двоих уже не держится "владыка"?
  • Юрий Бондарук

    Намісники Бога на Землі ніяк не можуть розділити гроші вірян - от що я бачу!

    Тинц reply Юрий Бондарук

    Бізнес.
  • Наталья

    Стахурського вже стала Первозваного? Ще треба Вінницю перейменувати в Нью-Христюки. Ну такі уже всі ВЭРУЮЧИ стали ...

    Soj Stein reply Наталья

    а переназвали в честь якоїсь занюханої церквушки, яка Андрія Первозваного. Чим їм Стахурський не вгодив - наскільки розумію, він досить багато зробив для Вінниці, а що зробив той Андрій Первозваний?
  • Роксолана.

    Люди віруйте не у батюшку а у Бога!

    Сепар Торонтуй reply Роксолана.

    И в Деда Мороза. От него хоть подарки бывают под елкой.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up