«У Ватикані ми помолилися за мир в Україні». Вінницький аграрний нагороджує зарубіжними поїздками

«У Ватикані ми помолилися за мир в Україні». Вінницький аграрний нагороджує зарубіжними поїздками
В аграному університеті запровадили новий стимул для викладчів і студентів - карщих нагороджують поїздками до Європи. Чим не приклад для наслідування іншим вишам міста?
  • В Іспанії й Італії побувала група викладачів і студентів національного аграрного університету.
  • Це нагорода за успіхи тим, хто активно творить історію вишу.
  • Гарна ініціатива для наслідування іншим навчальним закладам нашого міста.
  • З якими враженнями повернулися з поїздок?

Нинішньої осені Вінницький національний аграрний університет (ВНАУ) відзначив своє 40-річчя. Заклад починав свою історію з філіалу Української сільськогосподарської академії. Нині має статус національного вишу, одного з кращих серед аграрних закладів держави.

На честь ювілею тут запровадили ще один стимул нагороджувати кращих викладачів та студентів зарубіжними поїздками. Ініціатива належить президенту ВНАУ Григорію Калетнику.

Напередодні новорічно-різдвяних свят група щасливчиків повернулася з іспанської Барселони. Перед тим побували у Вічному місті — Римі, де відвідали також Ватикан.

Відео дня

Своїми враженнями від поїздки її учасники дотепер діляться на своїх сторінках у Фейсбуці.

Ось один з відгуків про перебування у Барселоні.

Можливість поринути в атмосферу одного з найвідоміших міст Європи Барселону мрія багатьох людей, йдеться у дописі. Перебування тут напередодні Різдва поза межами уявлень! Емоції та враження переповнюють. Нашому захопленню немає меж.

Ще один допис привертає увагу оригінальністю: «У життя втілюються не лише мрії, а й навіть те, про що не мріялося. Барселона, ти неповторна!»

Схоже, ще більше позитивних вражень залишилося від перебування у Римі.

Як зазначають учасники подорожі, словами не передати усе побачене. Це треба дивитися і відчувати велич Вічного міста.

В Італії згадувалося відоме прислів’я: бути в Римі і не бачити Папи Римського…

Ватикан — держава в державі розташована на одному з пагорбів  у західній частині італійської столиці. До речі, назва держави походить від назви пагорба Vatikanus, діляться враженнями представники аграрного. Розповідають, що побували у Соборі Святого Петра, милувалися розписами храму, зроблені у свій час Рафаелем, Мікеланджело…  Перед храмом звертає увагу велика площа з колонадою з 284 колон. Дізналися, що у бібліотеці Ватикану зібрано 1,5 мільйона книг!

«Перебуваючи у святому місці, ми помолилися за мир в Україні і за нашу Перемогу», — йдеться в одному з дописів.

Незабутнє враження справив на вінничан культове місце культурного життя італійської столиці — ландшафтний парк Villa Borghese, створений ще у 17 столітті. Його особливістю є античні статуї. Серед них є шедеври світового мистецтва.

За незабутню подорож її часники висловлюють подяку керівництву вишу. За те, що надало можливість розширити свій кругозір, серцем доторкнутися до прекрасного, отримати незабутні емоції та надихнутися енергією для подальшого навчання і плідної роботи.

До речі, студентам аграрного заздрять в інших вишах. Чому б тоді керівництву навчальних закладів міста не наслідувати приклад аграрного? При бажанні завжди знайдуться кошти. Відкриття Європи для молоді важлива справа. Адже їм будувати Європу у рідній державі. Такі подорожі мають не тільки екскурсійне значення. Їхня роль значно важливіша. В аграрному це зрозуміли. Треба не тільки мислити по-європейськи — діяти по-європейськи.

Читайте також:

«Повертайтеся живими, нам треба дітей народжувати». Випускниці написали хвилюючого листа на фронт

Новий рік наближається. Ідеї для створення подарунків своїми руками

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up