У те, що Україна відіб'є напад росії, вірять 95% українців. Провели чергове велике опитування

У те, що Україна відіб'є напад росії, вірять 95% українців. Провели чергове велике опитування
  • Українці все більше вірять у перемогу і підтримують вступ у Євросоюз. Розповідаємо про ці та інші результати опитування від соціологічної групи «Рейтинг».

В країні всьоме провели загальнонаціональне опитування «Україна в умовах війни». Відбувалося це 30-31 березня. За результатами цього опитування, 78% опитаних вважають, що справи в Україні рухаються у правильному напрямку.

Лише 11% протилежної думки, 11% — не змогли оцінити. У всіх регіонах та серед всіх вікових груп продовжує домінувати оцінка напрямку як правильного. 

Ще один важливий та втішний результат — 95% опитаних вірять у те, що Україна зможе відбити напад росії, проте впевненість у швидкій перемозі «за кілька тижнів» дещо зменшилась з 47% до 35%. Натомість зросли позиції «кілька місяців» і «півроку-рік». 

Відео дня

«Продовжується зменшення рівня підтримки вступу до НАТО. Нагадаємо, що в перші дні війни підтримка входження України до Альянсу зросла з 62 до 76%, в перший тиждень підтримка зменшилась до 72%, а станом на кінець березня становить 68%, тобто наближається до довоєнних показників», — йдеться у результатах. 

Водночас, як читаємо, зростає підтримка вступу до ЄС. Станом на кінець березня становить 91% – абсолютний рекорд за всі роки досліджень. Нагадаємо, що в перші дні війни відбувся ріст з 68 до 86%. 

«При цьому більшість (56%) переконані, що Україна стане членом Євросоюзу за протягом одного-двох років, 23% – за п’ять років», — кажуть соціологи. 

Повну версію результатів опитування можете прочитати ТУТ


Читайте також:

Вінниця під час війни очима європейських ЗМІ: в Італії показали сюжет про наше місто

Краса допоможе — Україна переможе! Конкурс «Міс Вінниця» проводитиме благодійний аукціон

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Ліля Яковенко

    ВІРИМО,ПЕРЕМОГА ЗА УКРАЇНОЮ!!!
  • Надежда Зубрева

    Так і буде Слава Україні 🙏🙏🙏🙏
  • Olexandr Danilov

    Ще поскачіть якраз приймуть
  • Татьяна Ремешевская

    Віримо в нашу Перемогу і не сумніваємося в наших  ЗСУ  !

keyboard_arrow_up