У пожежі на Вінниччині через необережність під час куріння загинув чоловік

У пожежі на Вінниччині через необережність під час куріння загинув чоловік
  • Рятувальники Вінниччини за минулу добу ліквідували 11 пожеж.
  • Також горіло на Вінницьких Хуторах, в селі Агрономічне Вінницького району, Селищі Хмільницького району та в селі Ольгопіль Гайсинського району.

Одна з пожеж сталася в будинку селища Дашів Гайсинського району, де через необережність під час куріння загинув 47-річний чоловік. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Вінницькій області.

Також рятувальники ліквідовували пожежі в оселях громадян села Вінницькі Хутори й села Агрономічне Вінницького району, Селищі Хмільницького району та в селі Ольгопіль Гайсинського району. Ще одна пожежа сталася в господарчій будівлі міста Гайсин.

Бійці ДСНС Вінниччини закликають дотримуватися правил безпеки під час обігріву будинків та відповідально ставитись до власного життя й здоров’я. 

Відео дня

Також рятувальники звертаються до громадян, з проханням бути обережним у поводженні з відкритим вогнем, не курити в ліжку чи в приміщенні, не кидати непогашені недопалки на землю чи узбіччя доріг та не палити в нетверезому стані.

За статистикою, основною причиною виникнення пожеж, особливо в холодну пору року, є необережність населення під час куріння. Особливо небезпечним є куріння у ліжку у нетверезому стані. Засинаючи, людина не відчуває як недопалок випадає з рук. Час тління цигарки складає від 4 до 10 хвилин, цього часу достатньо, щоб загорілися предмети, на які може потрапити недопалок. Оскільки більшість постільних речей виготовлені з легкозаймистих речовин, то при потраплянні на них запаленої сигарети, тління розпочинається майже одразу. Згодом воно переростає у пожежу. Під час пожеж спричинених палінням в ліжку більшість людей гине через отруєння чадним газом. На жаль, така ситуація повторюється із року в рік.

 

Читайте також:

Рятувальники всю ніч гасили масштабну пожежу на вулиці Гонти. Яка ситуація зараз?

Через цигарку спалахнув будинок. Вогнеборці з оселі врятували двох молодих людей

У Вінницькій області минулої доби сталося 44 пожежі. В одній — загинули діти

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up