У Писарівці в ліцеї не було укриття: там почали облаштовувати бомобосховище

У Писарівці в ліцеї не було укриття: там почали облаштовувати бомобосховище
  • Для учнів Писарівського ліцею розпочали робити нове укриття. Орієнтовно роботи мають завершитися за півтора місяця.
  • Це буде уже друге сховище, яке зможе використовувати навчальний заклад під час повітряної тривоги. Досі школярі користувалися невеликим приміщенням, яке надав місцевий підприємець.

— Якщо попереднє сховище було розраховане на 50 людей, то нове може вмістити близько 100, таким чином його облаштування дасть можливість вийти на очне навчання 75% контингенту ліцею, — розповідає староста Вінницько-Хутірського округу, до якого входить Писарівка, Владислав Кривешко.

За словами старости, укриття, яке облаштовується, за потреби буде доступним не лише для колективу та учнів навчального закладу, а й для мешканців населеного пункту.

Відео дня

На даний час підрядники уже розпочали робити запасний вихід та невдовзі мають перейти до виконання внутрішніх робіт. В приміщенні потрібно демонтувати стару опалювальну систему, зробити стяжку підлоги, привести до ладу стіни, облаштувати санвузли, систему вентиляції тощо.

Довідка:

Торік в Писарівці облаштували сховище для місцевого садочка та амбулаторії. Таким чином, на сьогодні у Вінницько-Хутірському окрузі є вісім укриттів, що дає змогу функціонувати 95% комунальних закладів та якісно убезпечувати місцевих мешканців у разі повітряної тривоги.

 

Читайте також:

У вінницькій лікарні завершують капітальний ремонт сховища. Що там зробили?

У садочку облаштували укриття, де зможуть сховатися понад 300 діток

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Рита Ворожбит

    Добре, що думають про безпеку і роблять все можливе.

keyboard_arrow_up