У новій петиції просять повернути святковий ярмарок на Європейську площу. Що думаєте ви?

У новій петиції просять повернути святковий ярмарок на Європейську площу. Що думаєте ви?
фото з архіву редакції
  • На сайті міськради з'явилися нова петиція 9 грудня. У ній просять відновити новорічно-різдвяний ярмарок, який традиційно мав проходити на Європейській площі.  

 

Мер Вінниці наприкінці листопада, нагадаємо, розказав, що ялинку в Центральному парку ставити не будуть, а усі новорічні святкування перенесуть в онлайн. Таке рішення прийняли для того, щоб не збільшилась кількість хворих на коронавірус. Автор ж петиції Олег Безсмертний каже, що святковий ярмарок можна провести у безпечному новому форматі, і не наражати нікого на небезпеку. 

«Традиційно, в зимовий період Європейська площа перевтілюється із новорічно-різдвяним ярмарком в маленький острівець Європи, і стає улюбленим місцем сімейного відпочинку для вінничан та гостей нашого міста. Але 2020 рік продиктував нові положення, тому, з метою запобігання поширенню вірусних захворювань, пропонуємо використати новий формат», — читаємо у петиції. 

Відео дня

Вінничанин пропонує, щоб всю продукція продавали лише на виніс, дотримуючись карантинних норм та обмежень. Також зазначає, що на ярмарку не будуть проводити масові заходи та концерти. 

Фото додане автором петиції до її змісту

«Таким чином ми створюємо альтернативу задля збереження різдвяних традицій, робочих місць та підтримки малих підприємців.З метою максимального дотримання норм, учасники будуть ознайомлені та зобов'язані дотримуватись всіх правил для запобігання поширення вірусних інфекцій. Адже, час не зупинився, як заявив президент Володимир Зеленський, та запевнив, що локдауну не буде. Більшість міст України вже оголосили про проведення святкових ярмарків, в деяких містах, наприклад, у Хмельницькому він розпочав свою роботу з 4 грудня», — читаємо у петиції. 

Автор петиції пише, що разом з малими підприємцями та іншими учасниками ярмарку вони готові покласти на себе організаційні витрати. Каже, проведення ярмарку дозволить: створити святковий настрій, зберегти та наповнити бюджет міста завдяки податкам та напливу туристів, сприяти розвитку малого підприємництва і зберегти понад 150 робочих місць.

Опитування

А як ви гадаєте, чи потрібно проводити цьогоріч святкову ярмарку?

Станом на 9 грудня петицію підписала 21 людина. Підтримати її можна ТУТ. 

Читайте також:

Новорічної ялинки в Центральному парку не буде — міський голова Вінниці

Головній ялинці Вінниці бути чи не бути? Що з цього приводу думають містяни

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (55)
  • Benya Raiderman

    На базары и в магазы все ходят и ларьки ни на что не повлияют
  • Юрий Бочков

    люди неадикват вже у вінницький лікарнях немає мість везуть в районки а їм ялинку і гульки в голові
  • Віта Денисюк

    Вызвать такси за 3 секунды? Со Sprut возможно все!
    Кэшбэк до 60%
    Скачивай мобильное приложение по ссылке:  https://business.sprut.ua/ref-register/0d6d5920

  • Тетяна Баглай

    А чому ялинку не захотіли? Що в людей в голові?

    Ols Kat reply Тетяна Баглай

    Коронавiрус
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами 08:03 Сьогодні — Великдень. Історія, традиції та прикмети 5 травня 21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up