У Липовці «двійника» зняли з виборів. Чому комісія кардинально змінила думку і проголосувала одностайно?

У Липовці «двійника» зняли з виборів. Чому комісія кардинально змінила думку і проголосувала  одностайно?
Черкащанин Василь Авраменко каже, що його обманули, тому вирішив розкрити карти і зняти свою кандидатуру з виборів на голову Липовця
  • ЦВК змінила голову виборчої комісії у Липовці.
  • Після цього члени комісії одностайно проголосували за зняття з виборів кандидата-«двійника».
  • Чому «двійник» розкрив карти свого підкупу?

Через два з половиною тижні, 31 жовтня, у Липовці обиратимуть міського голову. До дня голосування ще далеко, а  місто уже «прославилося»  скандалом.

Один з претендентів на посаду міського голови приїхав з Черкас. Подав документи, як кандидат-самовисуванець. Раніше він жодного разу не був у Липовці. Не знає людей і його тут ніхто не знає.

Чому ж тоді у чоловіка виникло бажання змагатися за крісло міського голови?

Відео дня

Про шо попередили у ЦВК?

На приїжджого, можливо, ніхто б не звернув увагу, якби не одна обставина.  Він виявився повним тезком ще одного кандидата — Василя Петровича Авраменка, директора Липовецької школи №1. Авраменко-директор, учасник бойових дій на Донбасі, кандидат від партії Порошенка «Європейська солідарність».

Не дивно, що партійці Порошенка написали заяву у поліцію, а також у Центральну виборчу комісію (ЦВК). Просили перевірити, як так сталося, що у списках з’явився «двійник» їхнього кандидата.

У цій історії цікаво простежити за діями членів комісії.

Сталося так, що кандидат-«двійник» розповів про свій підкуп і написав заяву про зняття своєї кандидатури з виборів.

Але в комісії не знайшлося голосів для підтримки його заяви. Збиралися 11 жовтня, два рази 12 жовтня — марно! Авраменко з Черкас пояснив їм всю історію зі своїм підкупом, а комісія не дає голосів за зняття його кандидатури.

Після цього 12 жовтня ЦІК приймає постанову про зміну голови комісії. Замість Оксани Пінчук призначають Миколу Кожухівського. У Липовці чоловіка не знають. Журналіст довідався, що він з Калинівки.   

З Києва зателефонували у комісію і пояснили, якщо її члени не вчинять по закону і не задовольнять заяву кандидата на зняття з виборів, комісію розпустять і створять нову.

13 жовтня після обіду засідання провели під керівництвом нового голови і всі 18 членів одностайно підтримали заяву черкаського  Аврасмнка про зняття з виборів.   

Чому черкащанин розкрив карти свого підкупу?

Журналіст 20minut.ua спілкувався з Авраменком з Липовця. Запитував, чи зустрічався він зі своїм «двійником». Якщо так, то про що говорили.

—Ми зустрічалися, мене найбільше цікавило те, чому він так вчинив, — говорить пан Василь. — Він розповів мені дещо, зрозуміло, не все. Наприклад, не сказав, скільки заплатили, зате повідомив, у чому обманули.

Ось що почув липовекцький Авраменко (на знімку)  від черкаського "двійника".

Черкащанин говорив, що приблизно два місяці тому його розшукали двоє невідомих йому людей. Це були чоловік і жінка. Підчікували його після роботи. Сказали, що хочуть ближче познайомитися. Для цього запропонували зайти у кафе, випити кави.

Його здивувало не тільки те, що знають його прізвище, ім’я й по-батькові. Їм було відомо, що виконавча служба має стягнути з нього певні борги. Пообіцяли сплатити їх. Натомість  Авраменко мав виконати нескладну роботу. Якщо зробить, то ще й отримає винагороду.

Зі слів черкащанина, він мав зареєструватися кандидатом на посаду міського голови Липовця. Йому сказали, що робити не треба зовсім нічого. Мовляв, це для того, аби «розтягнути» голоси виборців.

—Можете відмовитися, це ваше право, — сказали йому незнайомі чоловік і жінка, коли пили каву. — Тільки тоді винагороду отримає інший, ми маємо ще одного кандидата в Одесі.

Бажання розрахуватися по боргах взяло гору і він погодився.

Під час розмови з липовецьким тезком черкащанин повідомив, що обіцянка сплатити борги перед виконавчою службою залишилася обіцянкою, ніхто гроші не вніс. Тим часом дружина побачила на сайті, що у списку кандидатів є два Авраменки.

Чоловік зрозумів, що потрапив у скандал. Вирішив розкрити карти свого підкупу. Спочатку повідомив про це на засіданні комісії. Потім розповів під відеозапис голові ГГО «Ревізія влади», журналісту RIA Віталію Павловському.

На засіданні комісії 13 жовтня його вже не було. Авраменко з Липовця говорив журналісту, що його тезко тепер хвилюється не тільки за себе, а й за сім’ю, родину. За його словами, до дружини уже приїжджали хлопці спортивної статури, попередили, щоб дотримав слова, інакше… Були також у брата «двійника». Словом, є чого хвилюватися.  

Читайте також:

«Мене знайшли люди і сказали, що можу заробити». Скандал з «двійником» на виборах голови Липовця

Завтра — Покрова. Що можна і чого не можна робити 14 жовтня

Вінниця прийматиме всеукраїнський напівмарафон. Запрошують всіх бажаючих

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up