«Мене знайшли люди і сказали, що можу заробити». Скандал з «двійником» на виборах голови Липовця

«Мене знайшли люди і сказали, що можу заробити». Скандал з «двійником» на виборах голови Липовця
Василь Авраменко з Черкас зізнався, що йому заплатили, аби йшов на вибори на голову Липовця, навіть після цього комісія залишила його у списках кандидатів
  • Повного тезку кандидата на вибори голови Липовецької громади знайшли у Черкасах.
  • Коли чоловік зрозумів, що «влип» у скандал, написав заяву, щоб зняли з реєстрації.
  • Не зняли, хоча знають, що «куплений». Чому?

Незабаром, 31 жовтня, у Липовці обиратимуть голову громади. Один з претендентів на цю посаду — Василь Авраменко. Він директор Липовецької школи №1. Патріот, захищав країну на Донбасі від російських окупантів. Невдовзі після його реєстрації кандидатом, стало відомо, що комісія зареєструвала ще одного Василя Авраменка. Чужого, приїжджого, нікому у Липовці не відомого. Зате він повний тезко директора школи — у чоловіків однакові не тільки прізвище й ім’я, а й по-батькові.

Приїжджий кандидат-«клон» написав заяву про самовисунення. Місцевий Василь Авраменко — кандидатура від партії «Європейська солідарність».

Голова громадської організації «Ревізія влади» і журналіст 20minut.ua Віталій Павловський побував у Липовці і спілкувався з приїжджим Авраменком.

Відео дня

Скільки заплатили, не сказав

Так співпало, що у Липовці журналіст зустрів обох Авраменків. Чоловіки розмовляли між собою. Приїжджий Авраменко погодився розповісти на камеру ситуацію, в якій опинився і чого добивається нині. Говорив небагато, в основному відповідав на поставлені запитання. Так було при включеній камері. Деяку інформацію повідомив поза записом.

— Мене знайшли пару чоловік сказали, що можу заробити трохи грошей, —  розповів Василь Авраменко. — Пояснили, що для цього нічого особливого не треба робити. Найголовніше зареєструватися. Мовляв, є технічні кандидати, які «розтягують» голоси виборців, я буду одним з них і за це ще й заплатять.

На запитання, скільки йому заплатили, відмовився говорити. Не повідомив, звідки він і де проживає. З власних джерел 20minut.ua вдалося дізнатися, що приїхав з Черкас. Не на камеру чоловік також говорив, що у нього діти, має борги, тому й погодився на таку авантюру.

Про те, що він потрапив у політичну «халепу», першою зрозуміла дружина. Жінка зайшла на сайт територіальної виборчої комісії і побачила там ще одне таке само прізвище, як у чоловіка, співпало ім’я і по-батькові.

— Коли я зрозумів, що мене фактично обманули і я опинився в заручниках чиєїсь політичної гри, вирішив написати заяву, щоб зняли з реєстрації, — продовжував говорити на камеру кандидат-«клон».

Каже, заяву написав не тільки в комісію, а й у поліцію. Але що ж вирішила територіальна виборча комісія? Тут окрема не менш цікава історія. Як каже Віталій Павловський, члени комісії утрималися від прийняття рішення про зняття з перегонів названого кандидата. Ось які записи він зробив на комісії: 

Дружині вже погрожують

12 жовтня останній день, коли закон дозволяє кандидатам зняти свою кандидатуру з реєстрації. Однак комісія не прийняла такого рішення. Автор цієї статті запитав по телефону голову комісії Оксану Пінчук, як саме голосували члени.

— На якому саме засіданні? — уточнила голова комісії. — Бо комісію збирали уже три рази. Сьогодні «за» зняття кандидатури Василя Авраменка голосували п’ять у членів комісії, один був проти, решта утрималися.

Запитую, як голосувала голова комісії. Пані Пінчук каже, що підтримала заяву кандидата, бо це його право.  

— Чим пояснюють свою позицію ті, хто не підтримав заяву кандидата? — запитую голову комісії.

— Нічим не пояснюють, просто мовчать і нічого не кажуть, — говорить у відповідь Оксана Пінчук.

Дивна картина: до міста приїхала чужа, нікому не відома у Липовці людина, зізналася, що її підкупили, аби балотувався на посаду голови, а члени комісії залишають його у списках кандидатів.

Приїжджий кандидат зізнався, що поки він у Липовці, його дружині уже погрожують. Попередили, що чоловік буде мати проблеми, якщо не відпрацює отримані кошти. І за інформацією 20minut.ua, з кандидатом-«клоном» уже працюють СБУшники.

Депутат роздавав компромат

Андрій Гижко, голова обласної організації партії «Європейська солідарність» повідомив, що їхня політична сила звернулася із заявами до поліції, а також ЦВК з приводу ситуації з так званим «двійником».

— Ми також написали заяву про факт кримінального правопорушення одним з депутатів Вінницької районної ради, — розповідає Андрій Гижко. — Чоловік роздавав листівки зі свого автомобіля перехожим. У них був компромат на нашого кандидата Василя Авраменка, директора школи. Так сталося, що одну з таких листівок вручив нашому партійцю від ЄС.

За словами пана Гижка, цей депутат колишній працівник правоохоронних органів.

Обласна організація ЄС звернулася письмово до голови Вінницької районної ради з вимогою розглянути цей кричущий факт і повідомити про вжиті заходи.

Насамкінець ще про одне повідомлення. З Липовця зателефонували і розповіли, що сьогодні, вівторок, 12 жовтня, у селі Росоша студенти роздавали такі само листівки, як і згаданий депутат Вінницької райради. Це був компромат на кандидата на голову Липовецької громади Василя Авраменка.

 

Читайте також:

Шахрай прийшов на суд виправдовуватися. Продовження справи про долари у «бардачку»

Понад дві сотні набоїв, граната РГН та міна. У Гнівані викрили склад зброї

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anna Bondar

    «А потім знайшли інші люди і сказали, що зароблю ще більше, якщо зніму свою кандидатуру, або в лісі закопають»- такий нелегкий хліб виборчих заробітчан-клонів))

keyboard_arrow_up