У Козятині відкрили меморіальну дошку загиблому бійцю Юрію Любарцю

У Козятині відкрили меморіальну дошку загиблому бійцю Юрію Любарцю
  • У Козятині відбулася урочиста церемонія відкриття меморіальної дошки на честь старшого солдата Юрія Любарця, бійця бригади «Червона Калина». Меморіальну дошку встановили на будівлі районного відділу Національної поліції.

На події були присутні побратими героя, його друзі, близькі та колишні колеги з поліції. Почесне право відкрити дошку надали батькові гвардійця. Перед цим меморіальну дошку освятив представник духовенства.

Відео дня

Юрій Любарець народився 6 травня 1990 року в Козятині. Навчався у місцевій школі №5, а з 2010 року розпочав службу в поліції. У 2012 році закінчив Національну Академію Внутрішніх справ, а в 2013 році — Ірпінську фінансово-юридичну академію.

У 2022 році Юрій приєднався до бригади «Червона Калина» і служив на посаді старшого кулеметника. Він героїчно загинув 21 лютого 2023 року в районі населеного пункту Спірне на Донеччині.

За особисту мужність та самовіддані дії, виявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Юрія Любарця посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

— Сьогодні ми зібралися на відкритті пам'ятної дошки нашого побратима та героя бригади «Червона Калина». Юра був справжнім патріотом, мужнім і відважним. Він загинув, захищаючи усіх, хто може жити спокійним життям, загинув за нашу землю. Командування та побратими завжди пам'ятатимуть про його подвиги. Помстимось за кожного, — сказав на відкритті дошки офіцер бригади «Червона Калина».

Меморіальна дошка на честь Юрія Любарця стала символом вічної пам'яті та вдячності за його жертовність і відвагу. Вона нагадуватиме кожному про те, яку ціну платять наші герої за мирне майбутнє України.

 

Читайте також:

На Вінниччині відкрили меморіальну дошку в пам'ять про полеглого Олександра Богомаза

Командир бригади «Червона Калина» нагородив бійців, які виконують бойові завдання на фронті

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Yurа

    🫡

keyboard_arrow_up