У Калинівці безкоштовно харчуватимуть дітей, чиї батьки мобілізовані на війну

У Калинівці безкоштовно харчуватимуть дітей, чиї батьки мобілізовані на війну
Частину овочів і фруктів для дітей У Калинівській громаді вирощують на пришкільних ділянках, це дає можливість здешевити страви
  • Хто ще не платитиме за харчування?
  • Яким чином вдається здешевлювати продукти  для школярів і дітям у дитсадках?

Рішення про безоплатне харчування дітей низки категорій ухвалили на сесії депутати Калинівської міськради. Спершу затвердили нову вартість харчів на одну дитину на день. Це викликано тим, що нині суттєво зросли продукти.

Отож, з 1 січня 2023 року обіди готуватимуть учням 1-11 класів загальноосвітніх шкіл з розрахунку 43 гривні на одну дитину. У закладах дошкільної освіти та у дошкільних підрозділах ліцеїв, гімназій та в дитячих садках — 72 гривні на дитину. У ясельках, де перебувають малюки, денний раціон вартуватиме 54 гривні на дитину.

Інформація про це розміщена на сайті Калинівської міськради.

Відео дня

Визначено категорії дітей, яких харчуватимуть безкоштовно.

До них належать ті, кому держава надала пільги. Це — діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах (групах),діти з інвалідністю, а також ті, які отримують допомогу від держави, згідно із законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям». Ще одна категорія — діти з числа осіб, батьки яких є учасниками бойових дій в районі АТО/ООС, або загинули чи померли під час захисту країни.   

До переліку пільговиків калинівські депутати додали дітей, батьки яких мобілізовані для участі у захисті країни від російського агресора під час повномасштабної війни 2022 року. І не тільки. Так само не платитимуть за обіди у шкільній їдальні діти, які постраждали внаслідок нападу на нашу країну росіян. Додали до пільговиків діти внутрішньо переміщених осіб.

Про те, як вдається вишукувати кошти на безоплатні обіди у школах та дошкільних закладах Калинівської громади, розповідає  Оксана Блажченко, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Калинівської міськради:

—У багатьох закладах освіти, особливо у сільській місцевості, є підсобні ділянки, де вирощують овочі, ягоди, фрукти.

Протягом літа й осені працівники роблять заготовки: сушать яблука, зелень, трави, заморожують ягоди та овочі, солять огірки, помідори. Маємо також надійних партнерів. Зокрема, постійно надають допомогу в організації харчування дітей наші великі сільськогосподарські підприємства, такі як СТОВ «Промінь» села Черепашинці, ПП «Радівське» та ТОВ «Нападівське» із сіл Радівка та Нападівка.

Читайте також:

Поки тато на фронті… Майже 70 тисяч гривень зібрала для армії 8-річна піаністка

Як зберегти продукти в холодильнику під час аварійного відключення світла: поради фахівців

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Ольга Войт

    Добре, що діти ходять до школи.. а то у Хмільнику школи і садочки закриті, а батькам хоч з роботи звільняйся, щоб дітей вчити, і нема куди в садочок водити... байдуже владі до діток нашого міста...
  • Меланія Бджілка

    А хто на цих пришкільних ділянках працює?
  • Katya Tonkoglyad

    Аби смачно було.Бо не один раз чула ,що пільгове харчування не смачне...
  • Це дуже добре.

    Лидия Остренюк reply

    Ирина Ирина а тому ,що дуже добре ,це коли батьки і діти їдять за одним столом

    reply

    Лидия Остренюк чому не дуже добре,що годують безкоштовно дітей яких батьки воюють

    Лидия Остренюк reply

    Ирина Ирина ЦЕ недуже добре ,але хоч так!

keyboard_arrow_up