У Google Maps перейменували пам'ятники Вінниці на честь бразильського стриптизера

У Google Maps перейменували пам'ятники Вінниці на честь бразильського стриптизера
  • До десятків пам’яток у Вінниці невідомі додали ім’я Рікардо Мілоса — стриптизера та інтернет-мема.
  • Крім того, у центрі «з’явилися» пам’ятники відеоблогерів Папіча, Олексія Шевцова.
  • А пам’ятник, присвячений Симону Петлюрі перейменували на «пам’ятник Наруто Узумаки».

Читачка прислала нам повідомлення у фейсбук-спільноту «Новини Вінниці на 20хвилин» про те, що багато пам’яток на картах Google Вінниці перейменували.

Ми нарахували з десяток об’єктів у центрі міста та на околицях, яким невідомі змінили назви. Найчастіше невідомі додавали до назви пам’ятного місця — «Рікардо Мілос»

На його честь назвали басейн «Авангард», пам’ятники у Центральному парку, книжковий магазин на Соборній, розважальні центри, особняк Лещинського, школи, філармонію. Також присвятили бразильцю і ВНТУ.

Відео дня

Жартівники присвятили пам’ятник Симону Петлюрі персонажу японського аніме «Наруто Узумакі».

А кілька пам’яток «отримали» імена відеоблогерів — Сашко Біцепс, Папіч, Олексій Шевцов.

Площу перед будівлею міськради назвали «Майданом Залежності».

Рікардо Мілос — хто це?

Це бразильський стриптизер, який став відомим завдяки своїм танцям. У 2017 році відео, як він танцює, виклали в мережу. Користувачі використовували його як «відео-жабу», активно розміщували в соцмережах.

Як повідомляє видання «Страна.UA», об’єкти по всій Україні стали перейменовувати 30 грудня. До нас дійшов цей флешмоб з РФ, де невідомі змінили гугл-карти 29 грудня.

Перша інформація про нашестя провокаторів, які використовували ім'я бразильського стриптизера, з'явилося кілька днів тому в Санкт-Петербурзі. Там «тролі» змінили назви низки шкіл, технікумів і навіть каплиці. Далі результати справ інтернет-провокаторів помітили в Москві, Казані, Єкатеринбурзі та в інших російських містах.

Як це виправити?

Картографічний сервіс «Google Maps» дозволяє інтернет-користувачам уточнювати інформацію про об'єкти, перейменовуючи їх.

Об’єкту можна повернути стару назву. Для цього потрібно натиснути на назву, далі — «Запропонувати виправлення» / «Предложить исправление» та ввести правильну назву.

Після перевірки Google повідомить вам листом про зміну назви об’єкту. Перевірили, що заміна топоніма на мапі проходить за 1-2 хвилини.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up