У 2019 році почнеться реконструкція аеропорту «Вінниця». Вартість — 1 мільярд гривень!

У 2019 році почнеться реконструкція аеропорту «Вінниця». Вартість — 1 мільярд гривень!
  • Наступного року влада хоче розпочати масштабну реконструкцію нашого летовища.
  • За нею хочуть відремонтувати злітно-посадкову смугу, світло-сигнальну систему та супроводжуючі елементи роботи аеровокзалу.
  • Попередньо, вартість реконструкції об’єкту визначили на рівні 1 мільярд гривень. Уряд запланував виділити перші 500 мільйонів.

Влада міста запланувала на наступний рік розпочати реконструкцію летовища вінницького аеропорту. Про це під час звіту на сесії міськради, 21 грудня, говорив міський голова Сергій Моргунов.

—  Ми виготовили проектно-кошторисну документацію, зараз її будемо подавати на державну експертизу. Проводимо відповідні перемовини з державними організаціями, які можуть інвестувати в реалізацію цього проекту. Попередньо Кабмін підтримав нас в цьому, і передбачив 500 млн грн для початку його реалізації.

Це досить серйозний і амбітний проект. Його вартість, приблизно, по проектно-кошторисній документації – 1 мільярд гривень. Сюди входить і смуга, і світло-сигнальна система, і відповідні супроводжуючі об’єкти підтримки роботи аеропорту.

Відео дня

Ми ставимо перед собою завдання – реалізувати цей проект при підтримці державного бюджету і Уряду. Це дасть нам можливість розвивати туристичний і економічний потенціал міста, — казав Моргунов.

Після депутати міськради підтримали на сесії два проекти рішень:

1. Про надання дозволу комунальному підприємству «Аеропорт Вінниця» на залучення коштів позики від Державного підприємства «Фінансування інфраструктурних проектів»

Це рішення дозволяє директору аеропорту Ярославу Мазурцю вести перемовини, підписати договір позики з державним підприємством «Фінансування інфраструктурних проектів». Держпідприємство має дати гроші на реконструкцію летовища.

2. Про передачу у державну власність аеродрому та аеродромних об’єктів (будівель, споруд тощо), що знаходяться на балансі КП «Аеропорт Вінниця»

Депутати погодили передачу злітно-посадкової смуги та іншого устаткування аеродрому в державну власність. Але з однією приміткою: передача у державну власність відбудеться тільки тоді, коли буде повністю погашена цільова позика на реконструкцію летовища.

Нагадаємо, у грудні минулого року мерія, ОДА та військові підписали Меморандум про спільне використання летовища. Це спростило процес отримання 200 мільйонів гривень на реконструкцію аеропорт.

Читайте також:

Фото з фейсбук-сторінки Міжнародного аеропорту Вінниця

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (37)
  • Вінничанин

    Інвестиція у майбутнє.  Ольгінські, відкриваєте словник Ожегова на літеру "И", шукаєте слово "инвестиция". Дякувати не треба. Я убогим від щирого серця допомагаю.

    Задунайский Торонтуй reply Вінничанин

    Я разве против? Да и 76-е Илы принимать будет удобнее...
  • Марія

    Люди, а хто, ХТО вам сказав, що його для людей ремонтують? Там точно не базу нато будуть робити? мільярд гривень роздати вінницьким пенсіонерам. А то люди навіть з вищою освітою горбатяться з лопатами і кравчучками!
  • Віталіц

    Ну, якби поруч був логістичний центр було б зрозуміло, а так на вітер викинуті гроші, більшість населення України несплатоспроможне користуватись послугами авіаперевезень
  • Марія

    якщо мільярд гривень дати УЗ, можна забезпечити швидкість 120-140 від Вінниці-Вантажної до самого Фастова скрізь, крім поворотів. І ще на кілька вагонів залишиться...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему Від читача 14:18 Маленьким вінничанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up