«Цукерки з присмаком крові»: вінничани стоять у черзі за білоруськими ласощами

«Цукерки з присмаком крові»: вінничани стоять у черзі за білоруськими ласощами
  • У Вінниці на вулиці Соборній в магазині без вивіски вишикувалась черга за білоруськими цукерками.
  • У соцмережах вінничани обурюються та пишуть, що їм соромно за покупців «цукерок з присмаком крові».
  • Як пояснює сам власник магазину продаж ласощів, які виготовили в Білорусі?
  • Та що кажуть у міській раді про продаж товарів країни, армія якої підтримує окупанта та з її території обстрілюють Україну?

Вінничанин Юрій Мельник виклав допис, в якому обурюється продажем білоруських цукерок в центрі Вінниці.

«Цукерки з присмаком крові та мова окупантів серед покупців в черзі на вул.Соборній в місті Вінниці», — пише вінничанин.

Юрій Мельник запитує, що відбувається?

Відео дня

«А тим часом... сотні вбитих чоловіків (військових — цвіту нації, які боронили державу та героїчно полягли на полі бою) та безневинних неозброєнихцивільних, згвалтованих жінок та дівчаток у Бучі, Бородянці, Ірпіні, Гостомелі, зруйнований древній Чернігів, друга столиця України Харків, інші міста та села... важкі бої за Маріуполь, авіаційно-ракетні удари московітів по великих містах України. Українці, що ви робите, схаменіться: невже вам та лукашенківська цукерка полізе у горло, невже кацапська мова не викликає огиду... Велика Британія, на відміну від нас вирішила видтворити з країни усіх кацапів!» — закликає чоловік.

Юрій Мельник телефонував у міську раду та попередив, що якщо торгівля не припинеться, він поїде на ринок, купить крові та облиє нею магазин зовні та усередині.

Ситуацією обурюється й вінницька активістка Таїсія Гайда.

«У Вінниці черга за білоруськими цукерками. Мені соромно за цих недоукраїнських вінничан. В окупованих містах, люди, які голодують, відмовляються від російських гуманітарних продуктів а ці с*ка, довбо**оби, стоять у черзі по 25 людей бо знижка! Треба кожного в тій черзі робити відомим. Чим ми від завтра і займемось. Пропоную фотографувати і скидати нам фото людей, які купують криваві цукерки, а ми будемо робити їх відомими на всю Україну!» — пише вона в себе на сторінці.

Що відомо про власника магазину

Вінничанка Таїсія Гайда розповідає про власника магазину.

«ДОРОШЕНКО СЕРГІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ, адреса реєстрації місто Харків, ВУЛИЦЯ СТАРОПРУДНА, будинок 10, квартира 69», — йдеться у дописі.

За словами Таїсії Гайди, орки розбомбили його місто, але він продовжує торгувати, бо мовляв взяв кредит на квартиру і держава йому не компенсує збитки.

«Одні віддають своє життя за його Харків, а воно не може відмовитись від торгівлі з посібником окупанта, який розстрілює його рідний дім», — зазначає активістка.

Волонтерка закликає скидати їй фото людей в черзі біля магазину чи в магазині білоруського виробника. Вона кожному за фото обіцяє подарунок.

«Бо вимагати від усього світу не торгувати з агресором а самим купувати криваві солодощі, це треба бути КОНЧЕНИМИ», — пише Гайда.

 

Що кажуть у мерії

За словами Юрія Мельника, у міській раді кажуть — все нормально.

«Верховна Рада не приймала закону про заборону торгівлі білоруськими товарами! Попросив, щоб негайно звернулись до Верховної Ради. Кажуть власник законно орендує приміщення та здійснює розпродаж раніше (ще до війни) закупленого товару», — йдеться у коментарі під своїм дописом.

 

 

Читайте також:

Компенсація за втрачене через війну майно: як подати заявку через «Дію»

«Я — Вінниця. Вінниця — це Україна!» Канал «1+1» зняв патріотичний ролик

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (337)
  • Олег Каськов

    Квочки,затихніть.
    З продажу цих цукерок сплачуються податки саме до НАШОГО бюджету. І куплені вони були задовго до війни. Якщо ви такі бойові,то йдіть на базари,до тютюнових кіосків,де продаються сигарети "Мінск". Від цього буде більше користі.
  • Татьяна Гуменюк

    Як вам в пельку ті цукерки полізуть ?.. А господар магазину не може змінити постачальників ?
  • Наташа Брик Трофимчук

    Значить  комусь  це  вигідно  .Або  допродують  ,що  залишилось .))
  • Татьяна Романенко

    А ДЕ МІСЦЕВИЙ КОНТРОЛЬ? НЕ ЗНАЄТЕ ,ЩО РОБИТИ ,ПІДІГНАЛИ МАШИНУ ,ЗАГРУЗИЛИ .......

keyboard_arrow_up