Цей день 26 вересня: чим увійшов в історію, цікавинки та прикмети

Цей день 26 вересня: чим увійшов в історію, цікавинки та прикмети
26 вересня 2017 — пожежа на складі боєприпасів в Калинівці.

Дата 26 вересня ввійшла в історію кількома знаковими подіями та святами. У матеріалі ми зібрали традиції та прикмети на цей день, а також що не можна робити.

Свято

26 вересня Церква Христова згадує подію оновлення Храму Воскресіння Христового в Ієрусалимі, пам`ять священномученика Корнилія Сотника та преподобного Ієрофея Афонського.

Деталі у відео:

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

День в історії

1580 — англійський пірат Френсіс Дрейк завершив друге у світі навколосвітнє плавання.

1913 — у Києві почався суд у справі Бейліса.

1919 — війська Нестора Махна прорвали фронт Добровольчої армії і здійснили зухвалий рейд у напрямку Бердянська і Таганрога.

1921 — Більшовицька Росія закликала допомогти голодуючим Поволжя.

1961 — на три тижні американський хіт-парад очолив Рой Орбісон із піснею «Oh, Pretty Woman».

1969 — вийшов останній студійний альбом гурту «Бітлз» «Abbey Road».

1991 — встановлено консульські відносини між Україною й Австрією.

1995 — Україна прийнята до Ради Європи.

2012 — убивство в ТРЦ «Караван». Підозрюваний Ярослав Мазурок вбив трьох охоронців і поранив одного співробітника торгового центру.

2017 — пожежа на складі боєприпасів в Калинівці. В зону ураження вибухонебезпечних речовин і предметів, які були на цих військових складах потрапили населені пункти у радіусі 5 км.

Про це можна почитати ТУТ.

Прикмети

  • Дощ на Корнилія віщував гарний врожай наступного року.
  • Граки відлітають 26 вересня – скоро буде сніг.
  • Холодний вітер цього дня обіцяє тепле літо.
  • Є такий звичай – на Корнилія обов'язково на обідній стіл ставити страву з ріпи. Якщо так зробити, то в сім'ї буде любов і гармонія.
  • Якщо дитину нагодувати ріпою, то вона виросте розумною.
  • А якщо молодята з однієї тарілки з'їдять ріпу з медом, то їхній шлюб буде міцним.

Що не радять цього дня робити?

Не можна одружуватися і свататися, сваритися та конфліктувати

Не можна довго дивитися у дзеркало. Вважається, що якщо довго дивитися в дзеркало, то двійник затягне в задзеркалля.

Також не бажано у цей день байдикувати, аби взимку була повна комора харчів.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Оля

    сумний*
  • Оля

    супний день на жаль
  • аня

    калинівка(
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up