П'ять сотень авто сигналили і «поставили на вуха» всю Вінницю. Що це було? (ОНОВЛЕНО)

П'ять сотень авто сигналили і «поставили на вуха» всю Вінницю. Що це було? (ОНОВЛЕНО)
  • Сьогодні, 4 лютого, сигналячи та привертаючи увагу, кілька сотень авто проїхалися містом.
  • Це був автопробіг у рамках всеукраїнської акції в підтримку доступного розмитнення авто в Україні.

Колона з 500 автомобілів стартувала від в'їзду у Вінницю з Немирівского шосе, проїхала через Соборну та рушила до торговельного центру «Plaza Park» — кінцевої точки маршруту, що на Келецькій. Такі ж акції стартували майже у всіх обласних центрах країни.

Водії чіпляли на машини прапори «Дорожнього контролю» та «Автоєвросили», голосно сигналили, щоб привернути увагу. Це їм вдалося — багато хто з пішоходів зупинявся, щоб зняти дійство на камеру смартфону, а водії, які просто проїжджали поруч, подавали сигнали учасникам пробігу на знак підтримки.

Варто зазначити, що до акції долучилися не тільки водії авто на іноземній реєстрації, а й з українськими номерами. Регулювали рух для безперешкодного проїзду машин, що брали участь у пробігу, вінницькі патрульні поліцейські.

Відео дня

— Зараз проблема у нас є у тому, що для простого українця автомобіль — розкіш. А боремося ми за те, щоб авто стало просто засобом пересування, — говорить журналіст вінницького «Дорожнього контролю» Денис Климов. — У всіх країнах Євросоюзу та найближчих наших сусідів ціна розмитнення становить від 100 євро до 500. У нас же, наприклад, щоб розмитнити ту саму Audi А4, потрібно було близько 6 тисяч доларів. Зараз у нас і це неможливо зробити, бо вона не відповідає стандартам «Євро-5». Хоча у Польщі це авто можна розмитнити.

Євро-5 — екологічний стандарт, що регулює вміст шкідливих речовин в вихлопних газах. Фактично це заборона на ввезення авто, що виготовлені раніше 2008/2009 років.

Денис додає, що учасники пробігу виступають за зниження митних платежів за ввіз автомобіля в Україну.

— Вважаємо, що при рівні доходу, який має середньостатистичний українець, нинішні тарифи є неприйнятними, — говорить він.

Станом на 1 листопада 2017 року на території нашої країни знаходиться понад 383 тисячі автомобілів на іноземній реєстрації. «З них з порушенням терміну ввезення та використання їх на митній території України — майже 236,6 тисяч автомобілів», — повідомляє Міністерство інфраструктури України у відповідь на запит вінницької громадської організації «Комітет безпеки руху».

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (95)
  • З.А.Глядач

    "говорить журналіст вінницького «Дорожнього контролю» Денис Климов. — У всіх країнах Євросоюзу та найближчих наших сусідів ціна розмитнення становить від 100 євро до 500. У нас же, наприклад, щоб розмитнити ту саму Audi А4, потрібно було близько 6 тисяч доларів"

    Дініска,схоже,хоче і рибку з'їсти і на)(.. сісти. У тих-же "країнах Євросоюзу" за його вибрики йому вліпили б такий штраф,що він до кінця життя не розплатився б.
  • Юрий Бондарук

    Рішення цієї проблеми лежить на поверхні: ВВЕСТИ назад ДОРУЧЕННЯ НА ПРАВО КЕРУВАННЯ, хоча б на три місяці!!!
  • Vlad Vinnytsya

    Прикол! Люди, которые честно платят налоги, стояли по полчаса в пробках (не могли доехать на вокзал, в больницу, к родным и т.д.), - потому что нужно было пропустить тех, кто налоги не заплатил и не собирается. Такое возможно только у нас.
  • Вадим Барченко

    Да.і є ще такі люди які не хочуть собі нормальну машину.я б зрадістю  на авто з європи.от би тільки закон поміняли.

    Костя Шумейко reply Вадим Барченко

    Что не устраивает в законе? Вам кто-то запрещает нормальную машину?  Нормальная машина и в Европе денег стоит.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up