ТОП-5 смаколиків, популярних на вінницькому Food Fest, та їхня вартість

ТОП-5 смаколиків, популярних на вінницькому Food Fest, та їхня вартість
  • Впродовж трьох днів з 10 по 12 вересня у місті працює гастрономічний фестиваль у центральному парку. Там облаштували десятки яток з різною їжею. Що цікавого можна купити і скільки це коштує?

Національні страви, грузинська кухня, солодощі та оригінальні хот-доги. Ми пройшлися територією фестивалю від ятки до ятки, та склали добірку смаколиків, що можна там купити. 

Як читаємо на сайті фестивалю, учасниками фудкорту стали кулінари з усієї країни, але родзинкою цього року є велика кількість закладів, які працюють у Вінниці та вони готують свої новинки на дегустацію на наймасовішому святі міста. 

Додаємо, що цей ТОП складений, орієнтуючись на популярність серед вінничан, а ви в коментарях можете писати свої враження від Food Fest. Ви ще встигає на нього завітати до 22.00. А о 21.00 там буде виступ гурту «Не лізь, бо вб'є».

Відео дня

Усілякий мед

Кілька бджільників приїхали на фестиваль зі своєю натуральною продукцією. Хоча величезної черги біля їхніх яток ми сьогодні, 12 вересня, не помітили, але, за словами продавців, на День міста попит був великий. А різноманіття меду, медовух, пилку та свічок з цього продукти — захоплює. Ціна за найменшу баночку — 80 гривень. 

Грузинська випічка

Черга біля ароматної ятки постійно трималася, коли ми були фестивалі. Пекарі та кухарі постійно поновлювали запаси їжі. Наша увагу захопила грузинська випічка, як і увагу багатьох інших містян. Там можна було придбати грузинський хліб без начинки та з різноманітним наповненням, лаваші, люля-кебаби та усіляку солодку випічку. На найбільш популярні позиції у меню вартість коливалася від 30 до 70 гривень.

Ароматні морепродукти

Чи не найбільша черга також збиралася біля ятки, де продавали різні морепродукти. Вінничани, що стояли в черзі говорили, що вирішили купити собі морепродуктів, бо щодня їх не їдять, а от на свято захотілося чогось неодноманітного. 

Вартість кілець кальмара — 100 гривень, мойва в аналогічну ціну, як і скумбрія. Цибулеві кільця — 50, а кільце краба — 30 гривень. 

Козацькі страви

Кухарі з козацькими наїдками приїхали на фестиваль зі Львову. Шашлик, ребра, риба, картопля, салати та овочі на мангалі користувалися шаленою популярність серед містян. Черга біля цієї ятки постійно оновлювалася. Ціни наступні: за сто грамів шашлику доведеться заплатити 70 гривень, за таку ж вагу ребер — 50. Картопля по-селянськи коштує 30 гривень за сто грамів, а львівський бограч та банош — 80 гривень. 

Солодкі бублики

Ну і на десерт, виокремимо бублики. Їх традиційно продавали у кількох ятках на фестивалі. І біля кожної з яток час від часу, поки ми спостерігали, збиралася черга з містян. Коштували вони 50 гривень за в'язку бубликів. Були на вибір бублики з маком чи глазуровані. 

Опитування

А ви були на Vinnytsia Food Fest?

 

Читайте також: 

Феєричне завершення Дня міста-2021. Репортаж із великого концерту

Багата Вінниця на таланти, або Чим дивують майстри народної творчості

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Daily

    питання до львівських рульку обсмажити  можете продаєти  з волоссям за такі гроші у вас  там і вогонь та жар ну на крайній випадок станком побрити могли би
  • Daily

    равлики сподобалися але ціна космос 200 грн за 12 шт.
  • Daily

    Вінницька цаца смачніша ніж в Одесі в" Гамбрінусі"!.У львівських шашлик  в п'ятницю просто бомба,в суботу  відстоявши  в черзі 40 хвилин за шашликом під шумок продають не зовсім повністю готове м'ясо,бограч та банош відмінний,та вазі не проти накрутити тарілки не тарують.

keyboard_arrow_up