«Тепер буду внукам готувати їхні улюблені суші»: як пенсіонерки опановували японську кухню

«Тепер буду внукам готувати їхні улюблені суші»: як пенсіонерки опановували японську кухню
  • Вінницьких пенсіонерок шеф-кухарі вчили готувати суші. Такий майстер-клас провели з нагоди Міжнародного дня людей літнього віку, який щорічно святкують 1 жовтня. 

Більшість з них куховарить все своє життя, але суші вони спробували приготувати вперше на сьогоднішньому майстер-класі. Останній відбувся у «Red Zepelin», де зібралось 15 вінничанок літнього віку і кілька кухарів цього закладу, які навчали пенсіонерок готувати суші.

Пенсіонерка Елеонора Яворська розповідає, що ніколи раніше не коштувала нічого з японської кухні. Каже, неодноразово чула, як молодь нахвалювала смак суші, але вона сама їх ніколи не їла. Сьогодні, ж 1 жовтня, люди літнього віку мали нагоду не лише спробувати японську кухню, а й навчитись її готувати. 

«Тепер буду внукам готувати їхні улюблені суші»: як пенсіонерки опановували японську кухню, фото №1 на сайті 20minut.ua

Відео дня

— Оскільки сьогодні день людей похилого віку, то у мене було завдання придумати для них щось веселе, класне і креативне. Мені на думку прийшло зробити їм майстер-клас з приготування суші, бо дуже багато хто з них навіть не коштували їх, — говорить психологиня територіального центру соціального обслуговування міста Вінниця Дарина Добряк. — У такому віці вони говорять: «Навіщо мені їсти рибу разом з рисом?». Я дуже переймалася питанням того, що я не зможу знайти місце, де можна організувати цей майстер-клас. Адже територіальний центр — це державна служба, і у нас не було великого бюджету, щоб організувати цей майстер-клас самостійно. На щастя, Валерій Сиверчук дав можливість моїм дівчатам приготувати і насолодитися тим творінням, яке вони зроблять у його закладі. 

«Тепер буду внукам готувати їхні улюблені суші»: як пенсіонерки опановували японську кухню, фото №2 на сайті 20minut.ua

За словами вінничанок літнього віку, їм не було складно готувати суші, але цікаво. Дехто з них жартував, що «готувати суші — це, як крутити українські голубці». 

За словами Дарини Добряк, пенсіонеркам у їхньому віці все цікаво, але вони соромляться про це сказати. Після навчання усі присутні дегустували те, що приготували власними руками. З паличками для суші для у багатьох вінничанок виникли проблеми, але кухарі закладу детально пояснювали, як їх правильно тримати. 

«Тепер буду внукам готувати їхні улюблені суші»: як пенсіонерки опановували японську кухню, фото №3 на сайті 20minut.ua

— Це дуже цікаво, я вперше таке готувала. Після цього майстер-класу вже внучка мені не скаже, що я не вмію готувати її улюблені суші. Я скажу їй: «Принеси інгредієнти і бабуся тобі все зробить», — говорить пенсіонерка Тамара. — На смак вони трішки гострі, але мені сподобались. 

Марія Ковалишина розповідає, що вже кілька разів пробувала готувати суші до цього майстер-класу. Проте, каже, готувати щось разом з подругами виявилось цікаво і весело. 

Після приготування всі пенсіонерки фотографувались з власноруч приготованими суші, дехто — дзвонив рідним по відеозв’язку, щоб показати творіння. 

У територіальний центр соціального обслуговування, додамо, можуть приходити всі бажаючі пенсіонери. Центр знаходиться на Соборній, 50. У ньому пенсіонери безкоштовно можуть відвідувати різні курси: з психології, англійської, оздоровчої фізкультури, зумби, аеробіки і багато іншого. 

Читайте також: 

Як пенсіонер створив власний музей, а для привернення до нього уваги — став відеоблогером

Тарифи, гроші, карантин. Що зміниться у жовтні для вінничан

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Natalka Melnyk
    зумба-бабки - це круто )))

keyboard_arrow_up