Такі орли у СІЗО не сидять. Суд випустив тих, хто вимагав у фермера $240 тисяч

Такі орли у СІЗО не сидять. Суд випустив тих, хто вимагав у фермера $240 тисяч
"Трійці" оголошено ще одну підозру - вимагання грошей з фермерського господарства Куликів Барського району. Це вже другий епізод у кримінальному провадженні
  • Міський суд звільнив зі слідчого ізолятора трьох затриманих за вимагання 240 тисяч доларів у фермера
  • Одному обрали цілодобовий домашній арешт, двоє вийшли під заставу
  • Прокуратура оскаржуватиме рішення судді Вишара
  • -Такі орли у СІЗО не сидять, - іронічно сказав один з присутніх у залі

«Трійцю» вимагачів затримали «на гарячому». Сталося це в той момент, коли вони змусили фермера з Калинівського району відмовитися від орендованих ним 200 гектарів землі. Це була одна з умов вимагачів - або 240 тисяч доларів, або переписати бізнес.

Зустріч призначили  в одному із закладів харчування у центрі Вінниці.

Смішна застава

Після затримання вони не довго пробули за ґратами. Їм оголосили про підозру і… відпустили з ізолятора. Одного - під домашній арешт. Він перший вийшов. Невдовзі так само СІЗО залишили двоє його спільників. Їх відпустили під заставу у 86 тисяч гривень. Смішна сума для тих, хто вимагав 240 тисяч доларів.

Відео дня

Суддя відхилив клопотання слідчих прокуратури про обрання однакового запобіжного заходу для всіх підозрюваних – тримання під вартою. Прийняв інше рішення.

Минулої п’ятниці, 7 червня, слідчі намагалися змінити запобіжний захід для трьох підозрюваних. Що стало підставою для цього?

-Клопотання слідчих викликано тим, що у справі з’явилися нові епізоди, - розповіла 20 minut.ua  фермер з Барського району Вікторія Кулик. -  

 – Від тих само підозрюваних постраждало і наше фермерське господарство «ДАР’ Я І Я» .

Втім, суддя Вишар не задовольнив клопотання слідчих. Залишив без змін попереднє рішення – один з підозрюваних залишається під домашнім арештом, двоє знаходяться на волі під заставою.

Організатора злочинної схеми оголосили у розшук.

Їх упізнали охоронці

-Це ті само люди,  які і в нас вимагали грошей, - розповідає Вікторія Кулик. – Тільки з фермера з Калинівки хотіли здерти 240 тисяч доларів, а з нас – 200 тисяч. Потім суму скинули наполовину.  

-Як ви дізналися, що це були ті само бандити? – запитую у співрозмовниці.

-Так вони ж приїжджали до нас майно відбирати, ми їх бачили в себе, - говорить жінка. – Не тільки я впізнала. Охорона, яку найняли для збереження техніки, теж упізнала.

Жінка каже, що прокуратура неспроста заявляла про тримання бандитів під вартою. За її словами, можливо, згодом з’ясується, що від їхніх «наїздів» так само постраждали інші фермери.

Нагадаємо, після того, як Кулики відмовилися платити, їм спалили три автомобілі. Спочатку два, а потім – ще один.

-Поруч з нашою машиною сусіди боялися ставити свою техніку, - каже пані Вікторія. – І неспроста. Бо після двох спалили ще й третю. Вогнем пошкодило балкони на першому поверсі. Довелося відшкодовувати кошти на ремонт

Третю машину Куликам спалили 17 травня, а 23 травня, правоохоронці спецпідрозділу «Корд» поклали на землю трьох вимагачів грошей.

Два кричущі епізоди не стали аргументом для суду, аби тримати таких під вартою.

Розмову журналіста з постраждалими фермерами з Бару читайте в одному з наступних номерів газети RIA.

Ще одна підозра

Відділ комунікації обласної поліції так повідомив про затримання учасників злочинного угрупування:

-23 травня у Вінниці співробітники управління стратегічних розслідувань Головного управління Національної поліції  у Вінницькій області спільно з працівниками УСБУ затримали трьох учасників злочинного угрупування, які вимагали повернути неіснуючий борг в розмірі 240 000 доларів США.

Зловмисників затримали бійці спецпідрозділу КОРД в одному з місцевих кафе в центрі міста.  

За інформацією управління стратегічних розслідувань ГУНП у Вінницькій області, в рамках відкритого кримінального провадження за ч.2 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання) правоохоронці Вінниччини затримали трьох вінничан, віком 27, 29 та 36 років, підозрюваних у вимаганні коштів у особливо великих розмірах з місцевого фермера. 

За попередньою інформацією, зловмисники вимагали у потерпілого повернути неіснуючий борг у грошовому еквіваленті або погасити його шляхом переоформлення права власності на фермерське господарство. 

Зловмисників правоохоронці затримали під час зустрічі з потерпілим щодо переоформлення документів на право власності 200 гектарів земель сільськогосподарського призначення.     

До семи років за ґратами

Зловмисники затримані у процесуальному порядку за підозрою у вимаганні. Наразі вирішується питання про оголошення їм про підозру і обрання міри запобіжного заходу – тримання під вартою.  За таке правопорушення передбачено до 7 років ув’язнення.   
-Правоохоронці перевіряють затриманих на причетність до аналогічних злочинів, - йдеться у повідомленні.   

Після того оголошено ще одну підозру – вимагання грошей в особливо великих розмірах у фермерів Куликів з Барського району.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (31)
  • Олексій

    Зловили на гарячому зі зброєю, Карл!!! Це навіть не рівень Зімбабве...
  • Андрій

    Где же наш любимый Зеленский?
  • Сергей Ширяев

    Винницкий суд давно превратился в бизнес структуру.Кто больше даст,тот и выиграл.Всех судей давно пора в тюрьмы с конфискацией награбленного!
  • Тарнавський Олександр

    Судді в основному виносять не те що неправильні вироки , а протизаконні, яка може бути недоторканість, це вже насмішка над людьми.

    Олексій reply Тарнавський Олександр

    Така судова система навіть небезпечна для людей, я вже мовчу, що марнотратна. Тепер ще фермер десь зачіпеться, впаде... А наступний, маючи такий інцидент, на державу вже не розраховуватиме.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення 08:49 Сьогодні з іменинами вітаємо Ірину та Галину. Історія, заборони та прикмети 16 квітня 08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up