Сумську ОВА очолить Володимир Артюх з Вінниці: що про нього відомо

Сумську ОВА очолить Володимир Артюх з Вінниці:  що про нього відомо
  • У вівторок 11 квітня Кабінет Міністрів України погодив призначення на посаду голови Сумської ОВА Артюха Володимира Миколайовича.
  • Генерал-лейтенант до призначення був радником начальника Вінницької обласної військової адміністрації.

Кабінет Міністрів погодив призначення нових голів Луганської та Сумської обласних державних (військових) адміністрацій. Про це 11 квітня повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук. Так, уряд погодив призначення  Володимира Артюха — начальником Сумської ОВА.

До призначення генерал-лейтенант був радником Сергія Борзова, начальника Вінницької обласної військової адміністрації.

37 років у ЗСУ

Новий голова Сумської ОВА  Володимир Артюх народився у травні 1958 року в Благовещенську Амурської області Росії у родині військовослужбовця. Він закінчив не один навчальний заклад. Так, свою освіту здобув у:

Відео дня
  • Харківському вищому військовому авіаційному командному училищі зв'язку,
  • Військово-Повітряній академії імені Гагаріна,
  • Національній академії оборони України.

Також він здобув кваліфікацію магістра державного військового управління та у 2010 році став кандидатом військових наук.

У ЗСУ Володимир Артюх служив на командних та штабних посадах від командира взводу до заступника начальника Генштабу ЗСУ, яким став у 2009 році. Так, Володимир Миколайович проходив службу в Північній групі військ на посадах командира радіорелейного взводу, начальника радіорелейної станції, командира радіорелейно-кабельної роти та заступника командира окремого радіотехнічного батальйону.

Коли він закінчив Військово-повітряну академію у 1988 році, то продовжував службу у військах Далекосхідного округу на посадах командира окремого батальйону зв’язку, начальника зв’язку та радіотехнічного забезпечення винищувальної авіаційної дивізії.

У командуванні Військово-повітряних сил ЗСУ проходив службу на посадах старшого офіцера групи технічного забезпечення, начальника групи бойової підготовки, начальника оперативного відділу, заступника начальника організаційно-мобілізаційного управління штабу, начальника організаційно-мобілізаційного управління — заступника начальника штабу.

Загалом збройним силам він присвятив 37 років і за свою кар'єру він дослужився до звання генерал-лейтенанта.

Також раніше він працював начальником подільської філії державного підприємства «Український державний центр радіочастот», а згодом радником Начальника Вінницької обласної військової адміністрації.

Нагороди військового

Володимир Артюх був нагороджений орденами «За заслуги» III та II ст., відзнаками Міністерства оборони України «Знак пошани», «Іменна вогнепальна зброя», «Доблесть і честь», 9 медалями та почесними нагрудними знаками.

У День Незалежності України 2022 року Володимира Артюха Президент України особисто нагородив орденом «За заслуги» І ступеню. 

Тоді очільник ОВА області Сергій Борзов зазначив, що «Володимир Миколайович зробив чимало для формування сил оборони Вінницької області».

 

Читайте також:

Родинам дев'яти загиблих спецпризначенців вінницького КОРДу вручили ордени «За мужність»

Загинув, прикриваючи побратимів. Вдова азовця Лабунського просить підписати петицію на звання Героя

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валерий Дубинский

    не думаю,що це надовго.

    КиївськоюьОВЦА теж керував колишній генерал,але недовго  музика лунала...Оборони Вінницької області не було.Хотя за час ,коли рашистські орки були під Києвом,з Вінниці можна було б зробити недоступну для орків Фортецю,але нічого не було зроблено:ні окопів ,  ні бліндажів   ні ДОТів,на підступах до міста.

    А лише блокпости, які можна було би рознести зі звичайного гранатомета...

keyboard_arrow_up