Судять голову ОСББ. Чоловік зняв майже 280 тисяч гривень з рахунків дому

Судять голову ОСББ. Чоловік зняв майже 280 тисяч гривень з рахунків дому
Андрій Кошубський (зправа) на зборах співвласників будинку. Фото: архів "20хвилин"
  • Голову об’єднання співвласників «Короленка 33» Андрія Кошубського звинувачують в розтраті коштів ОСББ
  • Слідство стверджує — чоловік протягом 2016-2018 років привласнив 279 тисяч гривень зі рахунку об’єднання
  • Нині Кошубського тримають під вартою. Очільник «УНА-УНСО» Сергій Чумак стверджує, що це замовна справа проти політичної сили

На вулиці Короленка, 33 стає стара багатоповерхівка. Її жителі скаржилися на відсутність ремонтів, а деякі звинувачували в бездіяльності голови — Андрія Кошубського.

Один з мешканців дому Ігор Лізановський подав на нього до суду. І слідство знайшло ознаки кримінального злочину: Кошубського підозрюють у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України). За це передбачено покарання у виді позбавлення волі строком до восьми років

Скидав собі гроші

У судовому держреєстрі виклали рішення суду першої інстанції. Слідчій Віталій Кучерук розповів про щонайменше два випадки привласнення коштів з рахунку ОСББ:

Відео дня
  • 30 січня 2017 року голова перекинув 5710 гривень об’єднання на власний рахунок.
  • 12 квітня 2018 року перерахував собі 430 гривень. Але вже тоді він був екс-головою об’єднання «Короленка, 33».
Будинок на Короленка, 33 / Фото: архів "20хвилин"

Разом з тим, за матеріалами слідства Кошубський так робив неодноразово. У загальному, протягом 2016-2018 років, він зняв з рахунку ОСББ 279 тисяч 16 гривень й ці кошти не відшкодовано.

Обвинувачення запросило в суді встановити підозрюваному запобіжний захід — тримання під вартою до 21 серпня. Та визначили розмір застави 140 тисяч гривень.

Оскільки, як стверджував прокурор, чоловік перебуваючи на свободі «може впливати на свідків та знищувати речові докази, вчиняти нові умисні корисливі злочини».

Суд першої інстанції ухвалив клопотання сторони обвинувачення. Голову ОСББ «Короленко, 33» затримали до 21 серпня, із можливістю вийти під заставу 140 тисяч гривень.

І сьогодні, 16 липня, сторона захисту намагалася оскаржити це рішення. Як йдеться на сайті обласного апеляційного суду, адвокат подав апеляційну скаргу. Але зробив він це 11 липня, тоді як термін оскарження сплив вже 2-го.

Тому головуючий суддя Антон Рупак постановив — відмовити адвокату в поновленні строків на оскарження рішення міського суду, яким підозрюваного Андрія Кошубського взяли під варту.

«Значить він сидить за нас»

Крім того, Андрій Кошубський є також очільником штабу Вінницької крайової команди УНСО. Щодо його затримання висловився голова партії «УНА-УНСО» Сергій Чумак.

Сергій Чумак та Андрій Кошубський (зліва-направо)/ Фото:  Корреспондент.net

«Андрія Кошубського обрали головою ОСББ будинку, в якому він проживає з родиною. Він чесно відпрацював рік і за його ініціативою, кілька місяців тому, його переобрали. По рахунку ОСББ за рік пройшло 284 тис. грн. Вся ця сума фігурує в справі як «вкрадена». Ви це уявляєте? Працювали люди, платилась зарплата, оплачувалась електрика, сміття, ліфти.... По закінченню року подавався звіт в податкову, — писав Чумак у своєму фейсбуку. — На основі виписки з банку про рух коштів та заяви члена правління ОСББ людину кидають за ґрати. Не взявши до уваги всієї бухгалтерії. Не замовлено? Те що роблять поплічники Калетника мене зовсім не дивує. Сумно що «слабкою ланкою» виявився Андрій. Але не було б його, був би хтось інший. Сьогодні він сидить — значить він сидить за нас».

Допис Сергія Чумака повністю за цим посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:24 До Небесного легіону приєднався Віталій Лукіянчук з Сальника 16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up