Спорткомплекс «Льодовий клуб»: мерія дала неочікувану відповідь на петицію

Спорткомплекс «Льодовий клуб»: мерія дала неочікувану відповідь на петицію

Вінничани протистали проти продажу «Льодового клубу». Хокейна спільнота та активісти запропонували міській владі придбати спорткомплекс. Що відповіли у мерії, читайте далі.

20 листопада 2019 року вінничанка Анна Шацька виклала петицію «Збережемо льодовий символ міста для спорту та людей!». Мешканці підтримали звернення — 368 людей підписалися під зверненням.

Сьогодні, 9 грудня 2019 року, виклали ВІДПОВІДЬ НА ЕЛЕКТРОННУ ПЕТИЦІЮ

— В результаті проведеної влітку 2019 року оцінки льодової ковзанки по вул. Хлібна, 1, визначено ринкову вартість майна та обладнання, що належить ТОВ "Галактика відпочинку" в сумі 34 209 486,00грн. За висновками експертів різні види обладнання ковзанки мають зношеність в середньому на 30-40%, що призвело б, у разі придбання, до додаткових ризиків виникнення витрат, необхідних для оновлення зношеної матеріальної бази, — йдеться у тексті відповіді.

Відео дня

І як висновок влада написала, що «в міському бюджеті такої значної суми кошті для придбання вищевказаного об’єкта, міська рада рішенням від 29.11.2019р. №2070 вирішила відмовитися від переважного права купівлі частки нерухомого майна для потреб Вінницької міської об'єднаної територіальної громади».

До речі, у відповіді виклали наступні фактори:

  • на фінансування семи муніципальних спортивних шкіл та секцій, де сьогодні займається 2,5 тисячі дітей, на 2019 рік в бюджеті громади передбачено 34,6 млн. грн.
  • неможливість передбачення в міському бюджеті такої значної суми кошті для придбання вищевказаного об’єкта.

Дивіться інтерв'ю, яке дав Володимир Сачко — головний тренер дитячо-юнацької спортивної школи «Патріот» журналістам "UA Вінниця" про закриття "Льодового клубу":
 

 

Не пройшло й року: влада обіцяла викупити або знайти інший варіант

Варто нагадати, минулого року вінничанин подав петицію у якій просив придбати органами місцевого самоврядування «Льодовий клуб». Петиція мала назву «Врятувати вінницький дитячий хокей». Її подав Сергій Гуцало.

Вінничанин пропонував зберегти "Льодовий клуб" та зазначав, що продаж об'єкта у приватні руки знищить дитячий хокей.

Петиція зібрала 385 голосів та отримала відповідь мерії.

Тоді мерія дала відповідь на звернення. З відповіді мерії стало зрозуміло, що ковзанці бути. Влада обіцяла чи викупити даний об'єкт, чи підписати такий же договір про спільну діяльність, але з іншим власником.

— ТОВ "Галактика відпочинку", як співвласник будівлі льодової ковзанки по вулиці Хлібна, 1, звернулося до міської ради з наміром продажу та пропозицією викупу належної йому частки даного об'єкту.  Виконавчими органами міської ради нині вивчається пропозиція ТОВ "Галактика відпочинку" та проводяться відповідні консультації. Також зазначаємо, що виконавчим комітетом міської ради не буде погоджено продаж ТОВ "Галактика відпочинку" належної йому частки будівлі льодової ковзанки без укладання з майбутнім власником угоди про спільну діяльність на аналогічних умовах, — йшлося у відповідь на минулорічну петицію.

Що кажуть юні хокеїсти?

Каток «Льодовий клуб» у Центральному парку — єдине місце у Вінниці, де можуть тренуватися хокеїсти, а ще проводити чемпіонати різного рівня. Тут діє дитячий хокейний клуб «Патріот».

Ми побували не тренування маленьких хокеїстів, поспілкувалися з батьками, дітьми та тренером команди:


 

Читайте також:

Вінниця може втратити «Льодовий клуб», де діє каток. Що кажуть батьки хокеїстів і чиновники?

Опитування

Чи підтримуєте Ви продаж спорткомплексу «Льодовий клуб»?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Євгенія Куликовська

    так легше просто домовитись з мегамолом про оренду їх арени ніж викупляти цю..минулі власники довели цей льодовий клуб до жахливого стану.
  • Євгенія Комарова

    А хіба місту вигідно мати на свому балансі цю зовсім зношену і неприбуткову установу?
  • Ол Са

    Не, ну финансировать деткам их хобби - немного кучеряво. Мэрия не финансирует лечение смертельно больных детей, с чего ради горожане должны платить за хоккей.
  • Мыкола

    Для этой власти,деньги, а не дети превыше всего.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up