Сонячне затемнення 11 серпня: де і коли дивитися. Що радить астроном?

Сонячне затемнення 11 серпня: де і коли дивитися. Що радить астроном?
  • Сонячне затемнення буде частковим та це буде фінал коридору затемнень у 2018 році.
  • Де та коли можна буде подивитись природне явище?
  • Що категорично забороняють та навпаки – наполегливо рекомендують в ці дні?

Сонячне затемнення почнеться в суботу, 11 серпня 2018 року, об 11.47 за київським часом. Найбільша фаза часткового затемнення буде зареєстрована в районі Східно-Сибірського моря, недалеко від острова Врангеля.

Найкраще це природне явище буде видно на півночі Північної Америки, в Гренландії, Північній Європі (Ісландія, Великобританія, Норвегія, Швеція, Фінляндія, Естонія і Латвія ), в Китаї, Монголії та східній частині Казахстану.

На заході затемнення можна буде спостерігати в Північній і Південній Кореї.

Відео дня

NASA буде транслювати сонячне затемнення:

Українці зможуть спостерігати за затемненням лише частково, озброївшись спеціальними приладами.

— Сонячне затемнення відбувається в час нового Місяця. Люди в цей час більш в’ялі. Тим паче зараз на вулиці розпочинається спека. Тому треба прислухатися до свого організму та не навантажувати його за декілька днів до затемнення та після. Раджу більше пити води та менше бувати на сонці, — розказує журналістці "20 хвилин" вінницька астроном Надія Почапська.

Вона зазначила, що це затемнення важке, оскільки вже третє в цьому році.

— Перше було сонячне, потім місячне, 27 липня. Сонячне затемнення - це дуже цікаве природне явище. Люди вивчають, скільки спалахів відбувається за годину. В результаті можна вирахувати діаметр Сонця, — розказує астроном.

Давно відомо, що затемнення має свій вплив протягом 14 днів - 7 днів до і 7 днів після самого явища.

Сонячне затемнення: що не можна робити

У період сонячного затемнення та три дні після нього підвищується схильність приймати дуже "важливі", але в підсумку невірні рішення і здійснювати доленосні вчинки, які, швидше за все, будуть незворотними.

Експерти не рекомендують:

  • починати нові справи, особливо спонтанні, тобто якщо ті не були заплановані заздалегідь;
  • проводити серйозні медичні процедури: велика ймовірність невдачі;
  •  брати участь в масових заходах;
  • приймати важливі рішення, від яких залежить майбутня доля: зміна роботи, пропозиція руки і серця, підписувати важливі документи і т.п. - краще почекати кілька днів;
  •  злитися, дратуватися, затівати конфлікти.

В цей час також краще не приймати наркотичні і алкогольні речовини, так як ефект від них може бути занадто непередбачуваним. Крім того, вважається, що деякі люди під час сонячного затемнення стають дуже дратівливими і незадоволеними. Їм рекомендується не роздувати їх мухи слона.

Сонячне затемнення: що можна робити

Втім, тиждень після затемнення, як і після молодика, астрологи називають часом активності і творчості. Так що ховатися під ковдрою не варто - краще приділити час творчості.

Але головне - не забути очиститися, позбувшись не тільки від всієї накопичилася бруду за останній час, але і від деяких негативних рис характеру, які заважають. Для цього відразу після затемнення астрологи радять прийняти душ.

Сонячне затемнення дає можливість швидко позбутися від непотрібних зв'язків, застарілих ідеалів і цінностей. Наприклад, можна порвати з людьми, які вам не подобаються, вийти з поганої компанії. 

 З народних прикмет відомо, що розлити воду або потрапити під дощ в день сонячного затемнення - хороший знак. У той же час зламати каблук або підвернути ногу - несприятливий сигнал, який означає, що людина вибрала неправильний шлях.

У закоханих існує традиція пропонувати руку і серце в той момент затемнення, коли ще видно сонячні промені. У ці секунди затемнення нагадує кільце з діамантом.

Крім того, день сонячного затемнення вкрай вдалий для прощання зі старими, гнітючими зв'язками. Рекомендується також викинути старий одяг і меблі, позбутися шкідливих звичок.

Нагадаємо, що повне сонячне затемнення очікується 2 липня 2019 року, а наступне повне місячне затемнення очікується 20 січня 2019 року.

Варто зазначити, що у вересні відкривається набір до безкоштовного астрономічного гуртка на базі Центру технічної творчості. Діти займаються в суботу та неділю. В Центр творчості є два великих телескопи. В астрономічному гуртку проводять дослідження та наукові роботи. Керівник гуртка – Почапська Надія Іванівна. Записатись можна за телефоном 098 -041-93-21 (Почапська Надія Іванівна)
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Знание - сила

    Не забувати кричати "Москаляку на гиляку!" і "Слава Україні!"
  • Знание - сила

    При сонячному затемнені, потрібно одягяти кастрюлі на голову, обмотуватись жовто-блакитним прапором і підстрибувати.

    Николай Энэми reply Знание - сила

    Неа, надо было замотаться в флаг днр, одеть ленточку почетного поносного цвета и кричать :"Путен введи!"
  • Ols Kat

    Експерти :))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up