Снайпер промахнувся, але куля зрекошетила. Як загинув розвідник з Вінниці

Снайпер промахнувся, але куля зрекошетила. Як загинув розвідник з Вінниці
День жалоби за загиблим розвідником Павлом Корнелюком оголосили у суботу 16 грудня у Вінниці
  • 29-річного Павла Корнелюка провели в останню путь земляки у суботу 16 грудня
  • Цей день міськрада оголосила Днем жалоби за загиблим
  • Павло загинув від кулі снайпера неподалік від Авдіївки Донецької області
  • Два священики з Вінниці – останні, хто бачив відважного хлопця живим

Дуже багато людей прийшли попрощатися з молодим захисником країни. Відспівували Героя у Мироносицькій церкві на вулиці Київській. Коли труну з тілом винесли з храму, священик запропонував побратимам загиблого, донести її на руках до 29-ї школи. «Павло навчався у цій школі, ходив ось тут, цим тротуаром, мабуть, і вулицю перебігав не раз, як це робить багато-хто з хлопчаків, - говорив священик. – Буде правильно, якщо ми пронесемо цими місцями його на руках, зупинимося біля школи».

Слідом за труною йшли мати й батько Героя, дружина. «Сину мій!» - раз-по-раз голосила мама Павла. В якийсь момент жінка страшно зблідла, їй стало зле. Її підтримали під руки. Дали напитися води. Далі учасники траураної процесії в автобусах поїхали на Хмельницьке шосе. Там, на центральному міському кладовищі, поховали Героя. На Алеї Слави зявилася свіжа могила, вкрита живими квітами і траурними вінками.

Відео дня

Павло Корнелюк мав вищу освіту – закінчив академію МВС у Києві. Працював дільничним у Мурованих Курилівцях. Підписав контракт із Збройними Силами. Пройшов навчання і підготовку на Яворівському полігоні.

Служив у 131-му окремому розвідувальному батальйоні. Про те, як загинув боєць, журналісту «20 хвилин/ RIA» розповів заступник командира на імя Юрій.

-Сталося це 13 грудня о 17-й годині 15 хвилин, - каже військовий. – У цей час вже стемніло. Як тільки настає темрява, нас починають обстрілювати. Пашу вбив снайпер. На ньому був бронежилет, шолом, але…

Співрозмовник уточнив, що побратим загинув після того, як куля зрекошетила від удару об брус. Вцілила у відкрите обличчя.

Заступник командира припускає, що стірляв російський військовий. Каже, сепарів з автоматами залишилося небагато. А снайперів серед них взагалі нема. Воюють росіяни.

-Незважаючи ні на що, бійці залишаються патріотами, готові відстоювати рідну землю до станньої краплини крові, - продовжує співрозмовник. – Не вірте балачкам, що на передовій втомилися і готові повертатися додому. Це все брехня. Додому повернемося тільки з перемогою.

На цьому знімку Павло Корнелюк ще живий.

Останні, хто бачив живим Павла Корнелюка, були два вінницькі священики -Анатолій Кузнєцов і Олексій Волков. Обидва прийшли попрощатися із загиблим бійцем.

-Приблизно два тижні тому ми з батюшкою Олексієм їздили у зону АТО, - розповів журналісту «20 хвилин/ RIA» священик Анатолій Кузнєцов. – Возили передачу. Були також у підрозділі, де служив Павло. Я з ним знайомий особисто, бо його бабуся співає у нас у церковному хорі. Вона проживає у селі Жабелівка, є прихожанкою місцевої церкви.  Я служу там уже 22 роки і стільки часу вона співає.

Батюшка Анатолій каже, що Павло був дуже веселий. Радів зустірчі із земляками. Як стверджує співрозмовник, Павло таким був у житті – мав весле вдачу, вмів легко знаходити спільну мову з людьми.

-Декілька разів просив передати вітання баусі Галі, - проджовжує святий отець. – Хто ж знав, що ця зустірч стане остання. Держава втрачає кращих своїх синів. І це найстрашніше.

У загиблого бійця сиротою залишилася дворічна дитина.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким, поьратимам, друзям Павла Корнелюка. Вічна пам'ять Герою!

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up