Легке придбання зброї і служба порятунку як «911». Як змінять МВС за три роки

Легке придбання зброї і служба порятунку як «911». Як змінять МВС за три роки
  • Про стратегію розвитку МВС до 2020 року розказав учора, 13 вересня, у Вінниці радник Авакова.
  • Він спершу поговорив із поліцейськими, а потім з активістами і з пресою про нововведення.
  • Які саме пропонують зміни в системі в найближчі три роки – дивіться на відео і в читайте у слайдах із презентаційної книжки.
  • Радник приїздив до Вінниці сказати, що будь-хто небайдужий до змін у правоохоронній системі може втрутитися в процес реформування.
  • Для цього досить написати свої пропозиції на спеціальну електронну адресу до 22 вересня.

– Продовжуємо трансформацію відомства і продовжуємо ті зміни, які почалися ще в 2014 році, – сказав радник Арсена Авакова Володимир Мартиненко на зустрічах у Вінниці, під час яких він презентував стратегію розвитку системи МВС до 2020 року. – Для подальшої трансформації міністерства та впровадження Стратегії для МВС важлива думка населення. Відомство зацікавлене у співпраці з громадянами для вдосконалення проекту.

Радник розповів, зокрема, про плани створити в Україні таку службу порятунку, як «911» в США. Усі екстрені служби будуть «зав’язані» на номері «112», й людині не треба буде думати, куди дзвонити в першу чергу за допомогою, в поліцію, швидку чи рятувальникам.

Також, за словами Володимира Мартиненка, у найближчі три роки організують повну відео-фіксацію порушень ПДР. А зараз, сказав, на українських дорогах є лише три камери фіксації швидкості руху. Одна у Києві та дві в Одесі.

Відео дня

– Самодисципліна громадян – страшна, – говорив радник та розповідав, як добираючись до Вінниці спостерігав численні порушення вінницьких водіїв. – З обгонами, з маневрами, під час переїзду перехресть і на червоне світло світлофорів… Я зрозумів, що вінницькі водії… особливі.

– Вінницькі водії… особливі, – здалося раднику міністра МВС Володимиру Мартиненку

Що стосується злочинів, то стратегія передбачає впровадження сучасної системи кримінального аналізу та розвантаження слідчих, які зараз розслідують одночасно по 200-600 справ.

– Вже давно у Верховній раді лежить проект закону про кримінальні проступки, але ми не можемо тиснути на Раду, – сказав радник міністра МВС, назвавши передачу легких злочинів у роботу дільничних одним зі способів розвантажити слідство.  

На це вінницькі активісти розповіли Володимиру Мартиненку, що дільничні й так завантажені. Жаліються, що після реформи їм доручили обслуговувати по десять сіл. Мовляв, це не вихід – передати «шерифам» ще й розслідування легких правопорушень.

У сперечці з’ясувалося, що дільничні ще не навчилися працювати за новою системою. Не розуміють, що вони тепер стали проміжною ланкою між людьми і різними офіційними структурами. Тому, замість передати звернення людини, куди слід, перебирають на себе більше, ніж треба. Зійшлися на тому, що «механізми покращення» є. Треба їх починати втілювати.

– Період реформи – це не балачки, – говорив начальник обласної поліції Юрій Педос

Зразкову роботу поліції, як сказав радник міністра, невдовзі зможуть побачити та оцінити мешканці Голосіївського району Києва. У тамтешньому райвідділі створюють все «з нуля», як має бути в ідеалі, з сучасним оснащенням роботи за кошти посольства США. Надалі, як запланували очільники МВС, експеримент зі столиці розійдеться по всій країні.

Паралельно з такою роботою спеціалісти МВС створюють бази даних, яких не було досі. Наприклад, базу зброї та боєприпасів.

– Ми до цих пір в зошиті в клітинку пишемо, у кого який «ствол», – каже радник міністра.  

За його словами, облікована зараз зброя, це тільки мисливська, спортивна і табельна поліцейська. Все решта, мовляв, це «неучтьонка» Нацгвардії, прокуратури, Мінооборони.

Базу зброї, як сказав Володимир Мартиненко, запустять у роботу вже цієї осені. Тоді ж запрацює спрощена системи отримання дозволів на зброю – через сервісний центр МВС. Більше про це – на відео:


– Треба робити професію правоохоронця престижною, – говорив також радник Авакова. – Для цього плануємо дати співробітником солідний соціальний пакет.  

Він також просив вінничан долучитися до обговорення стратегії розвитку МВС. Будь-хто може написати свої зауваження та пропозиції на електронну скриньку [email protected]. Такі листи приймаються до 22 вересня. Надалі змінена «Стратегія» потрапить на засідання Кабміну для затвердження, після чого стане основним документом для МВС – планом розвитку міністерства.

Більше про зміни в поліції та інших службах, підпорядкованих МВС, дивіться на сторінках із книжки, яку показали журналістам:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up