Сквер з пішохідним фонтаном побудують в мікрорайоні «Можайка»

Сквер з пішохідним фонтаном побудують в мікрорайоні «Можайка»
  • Між будинками №60-64, що на 1-му провулку Київський облаштують зону відпочинку
  • Там вкладуть плитку, поставлять нове освітлення з відеокамерами і облаштують фонтан.
  • Об’єкт коштує майже 1 мільйон гривень і його мають зробити до кінця цієї осені.

У 2018-му ініціативу мешканців під назвою «Моя нова Можайка» підтримали 1589 вінничан, чого вистачило для перемоги на «Бюджеті громадських ініціатив». Для його реалізації оголосили тендер на 937 тисяч 407 гривень.

У ідеї жителів пустир перед магазином, між будинками №60 і 64, має стати гарною зоною відпочинку з лавками, озелененням, освітленням, відеонаглядом, спортмайданчиком та фонтаном. Але у тендері міські чиновники прописали технічне завдання без облаштування спортивних тренажерів і лавок.

Відео дня

Слайд з презентації проекту «Моя нова Можайка»

Як йдеться в документації, підрядник має виконати підготовчі роботи — демонтувати старий асфальт з дороги та тротуарів, викопати ґрунт, що заважає будівництву. Далі влаштувати покриття з ФЕМ-плитки. Після, робітники мають висадити газон і чотири клени гостролисті «Глобозум».

Водночас, прокладуть комунікації і зроблять відеонагляд, освітлення та фонтан. За умовами проекту, він має бути пішохідним: тобто, чаша буде закритою, під покриттям з плитки як це зроблено на проспекті Космонавтів. Розміри фонтану, згідно з параметрами решітки чаши, дорівнюють 5,5 на 2 метри.

Місце розташування нової зони відпочинку / скріншот з Карти Google

На цей тендер подалося лише одне підприємство — товариство «ЮНІК-Л», яке раніше виконало капремонт території і створення зони безпеки на вулиці Гоголя. Нині це підприємство, яким керує Юрій Лютворт, очікує на рішення чиновників.

За планом, будівництво зони відпочинку «Моя нова Можайка» має розпочатися 9 вересня і триватиме до 30 листопада 2019 року.

Читайте також:

Головне фото: ілюстративне, так виглядала площа Могилка до появи нового постамента з літаком МіГ-15.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Алла Чубенко

    Краще б закрили асфальтний завод що труїть весь мікрорайон.Стоїть такий смог та сморід що на вулицю вийти не можна.Мешканці   роками скарги пишуть.Та нашій владі це до лампочки що майже в центрі міста люди живуть біля забруднюючого повітря заводу.Але з фонтаном будуть.

    Dima Oleksiyovych reply Алла Чубенко

    Алла Чубенко ну допустим закриють завод, ви усіх людей до себе на роботу візьмите, чи вам насрати на людей що втратять робочі місця но зато вам буде краще дихати? Чекаю відповіді.

    Поpошок reply Алла Чубенко

    Алла Чубенко, де центр міста, а де ваша просислово-складська зона на Можайці. Хто вам винен, що ви там оселились. Продавайте житло, переїжджайте. Як був совок, то ви всі сиділи на жопі і мовчали і АБЗ влаштовував і  хім. завод всіх влаштовував, а зараз розказуєте тут. Я не спорю, що АБЗ токсичне підприємство. Продавайте і купуйте в іншому місці.
  • Лена

    краще поставте питний бювет!!

    Поpошок reply Лена

    Хочеш готуй на водоканальній воді, хочеш купуй привозну, або в магазинах. Можайка побудована на болотах і навколо одні заводи і свійські тварини в фавелах все життя отруювали, ту землю. Який бювет? Галя лікуйся. Хоч піди набери водички з криниці в 2му Київському провулку, де чувачок був втопився в 98 році і здай на хім. аналіз.
  • Юрій Б

    Ті фонтани більше не працюють, ніж працюють... А як працюють-бомжі купаться...

    Поpошок reply Юрій Б

    Бомжі - не люди? Фонтани вночі не працюють, як в них купатись?
  • Олекса

    Люди просять знизити податок на землю, що підвищили в 10 разів, міська рада не хоче, каже не вичстачає коштів в бюджеті міста.

    Але вистачає коштів будувати фонтанчики за мільйони, залізши в кишені пересічим громадянам?

    Поpошок reply Олекса

    Наведуть марафєт і це добре. А коментаторам, які пишуть, для чого? Я так розумію ви в себе вдома ремонт теж не робите...

    Орест reply Поpошок

    А ти робиш ремонт коли нема грошей на їжу? А я ж забув, ти успішний поросєбот, тобі не зрозуміти.

    Поpошок reply Орест

    Орест, йди працюй і будуть гроші і на їжу і на все, що ти забажаєш.  Людина вдень для свого існування повинна 4-5 разів поїсти, ну нехай навіть 2 рази натовкти кишку, а це коштує грошей. Чомусь з голоду іще ніхто не помер. Висновок на їдло гроші є. Як не подивишся -тотальне зубожіння на Привокзальному, Урожаї, Вишні, Лісопарку людоти немірянно, при тому, що ціни на базарі вищі ніж в магазинах. Біля Епіцентра вже паркуватись немає де. Так що не мели нісенітниць кастрюля і йди працювати і сплачувати податки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up