Скандал у Ладижині. Зрізали Дошку памяті Героїв Небесної Сотні і полеглим в АТО

Скандал у Ладижині. Зрізали Дошку памяті Героїв Небесної Сотні і полеглим в АТО
Дошку памяті у Ладижині віденовили на попередньому місці на вимогу патріотів
  • Про зникнення Дошки пам’яті на міській площі повідомив у Фейсбуці активіст Юрій Нагорний.
  • Після скандалу пропажа знайшлася і її повернули на місце.

 

Дошку пам’яті у Ладижині неспроста називають народною. Створили її за кошти патріотів, які шанують пам'ять Героїв, що загинули за незалежність рідної землі. На ній фотографії Героїв Небесної Сотні, а також ладижинців, які не повернулися з російсько-української війни на сході нашої держави.

Вгорі над фотографіями рядок з Гімну України «Душу й тіло ми положи за нашу свободу». Внизу – так само великими літерами ще один напис: «Слава Героям!». Поруч флагшток з прапором держави.

Відео дня

Встановили атрибут  пам’яті на центральній площі міста.

—Дошки не стало під вечір напередодні вихідних, — розповів Юрій Нагорний. — Спеціально вибрали такий час, аби обурені патріоти, як мовиться, стукали у зачинені двері міської влади, бо хто ж у вихідний є на робочому місці?

Після протестів «атовців», учасників місцевої «Самооборони» Дошка знайшлася. За словами співрозмовника, вона лежала у підвалі міської ради. Нині триває реконструкція міської площі. Схоже, дехто вирішив, що цей атрибут пам’яті Героїв псує загальний вигляд місця, де постійно збираються люди, де відбуваються міські заходи.   

Як стверджує Юрій Нагорний, прораб будівельників виправдовувався перед активістами. Казав, що попереджав міську владу про можливий скандал. Довго опирався виконанню доручення зрізати Дошку пам’яті. Однак, врешті-решт, змушений був виконати завдання.

—Обурює те, що влада не дала на створення Дошки жодної копійки, — каже Юрій Нагорний. — Спиляли тихцем, вночі, аби люди не бачили.

Після протесту активістів, Дошку встановили на попереднє місце. Зробили це за вказівкою заступника міського голови пана Олійника. Справедливість відновили, а присмак гіркоти, неповаги до пам’яті Героїв, залишився. Наше місто знову «відзначилося». Дуже прикро, що сталося це напередодні ювілею відновлення Незалежності держави. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Александр Каневский

    какой ужас))) мама, вызывай ментов)))))
  • Fishuk Mihail

    А УРОДІВ БУДЕ ПОКАРАНО,ЧИ НАМ САМиМ ЦЕ ЗРОБИТИ!!!???
  • Читач68

    Мер ватник-сибіряк.
  • Читач68

    Там 100% ватник-сибіряк, тому і не дивно.

keyboard_arrow_up