Скандал навколо Євробачення: що говорять вінницькі артисти

Скандал навколо Євробачення: що говорять вінницькі артисти
  • Ситуація навколо національного відбору на конкурс Євробачення цього року приголомшила всю країну.
  • Після того як переможниця відбору MARUV відмовилася представляти Україну у Тель-Авіві, Національна телекомпанія України почала шукати нового претендента.
  • Freedom Jazz, KAZKA, Brunettes Shoot Blondes теж відмовились від виступу.
  • Що про скандал кажуть наші вінницькі артисти, які підкорювали нацвідбір за останні роки.

Жінка, про яку говорить уся країна – MARUV. Після глядацького голосування і перемоги у фіналі нацвідбору виконавиця повинна була підписати договір, у якому є пункти про відмову від гастрольного туру по Росії, передачі прав на пісню, заборона спілкування із журналістами та будь-яку імпровізацію на сцені під час виступу. Основні пункти договору опублікували на сайті UA: Суспільне.

Власне, на підписання договору MARUV дали добу. Після довгих перемовин співачка відмовилася від участі у конкурсі.

Відео дня

Тоді мережу почали заповнювати відео на підтримку позиції співачки. Так про MARUV загадав комік і кандидат у президенти Володимир Зеленський, ведучий Володимир Остапчук, Іван Дорн, Антон Савлєпов, Маша Єфросиніна та інші.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bang 💥 Коли робив пенкейки під @maruvofficial

Публикация от Vladimir Ostapchuk (@vova_ostapchuk) 26 Фев 2019 в 12:03 PST

Євробаченський зашквар зачепив не тільки вітчизняний шоубіз, але й користувачів інтернет. Так, наприклад, уже третього березня кияни збираються на зустріч-підтримку – Іво Бобул, врятуй Євробачення!

Після відмови MARUV НСТУ почали пропонувати іншим учасникам фіналу представити Україну на Євробаченні 2019. Проте Freedom Jazz, KAZKA та Brunettes Shoot Blondes вже публічно заявили, що відмовляються від такої пропозиції. Наразі керівництво телеканалу СТБ заявило, що не впевнене чи буде проводити відбір наступного року. А тим часом у Верховній Раді пропонують змінити правила відбору на конкурс, щоб у майбутньому уникнути подібних ситуацій.

Ми поговорили з вінницькими артистами, які брали участь у нацвідборах цього і минулих років. Запитали що вони думають про всю ситуацію і чи поїхали б вони, якщо отримали таку пропозицію від НСТУ:

Кіра Мазур, учасниця другого півфіналу нацвідбору 2019

– Коли я була на жеребкуванні, витягнула свій номерок і потрапила в другий півфінал, то знала, що буде непросто і без скандалів не обійдеться. Але не очікувала, що у фіналі все настільки буде переплетене із політикою. І врешті наша країна буде виглядати на міжнародній арені не дуже демократично.

Я не можу дібрати слів. У будь якому випадку їздить учасник до Росії чи ні, що він робить і хай хоч на голові стоїть, якщо ви допустили його до конкурсу і якщо цей учасник виграв, люди за нього голосували і це було чесно, то до чого ця вся історія, яка відбувається після?

Виходить, що у випадку виграшу учасник немає жодної гарантії, що він поїде на конкурс і навіть народне голосування цього не гарантує. Ніхто нічого не вирішує, крім комісії з кількох людей. Я розумію, що у конкурсу можуть бути свої умови, можливо, вони правильні. Але точно, що неправильно – ці умови мали б бути озвучені і прописані в договорі до того, як учасника запросили до участі.

Робити такий кіпіш і м'яко кажучи соромитися – це не добре. Не знаю які політичні сили там задіяні, але це точно не на користь нашій державі. Я засмучена. Візьму на себе сміливість сказати за всіх учасників: думаю, що в цьому році нам треба було би розібратися в першу чергу з собою, а не їхати на міжнародну арену.

Конкурсанти боролися за місця у фіналі, а у фіналі за перше місце. Переможниця не їде, друге місце теж відмовляється – це вже трохи каламбур. Будуть дзвонити кожному наступному тепер? Що за цирк? Це неповага до глядачів.

Інгрет Костенко, учасниця півфіналу нацвідбору 2018 

Зателефонували до PR-менеджера Інгрет Костенко, яка минулого року брала участь у відборі і зараз будує кар'єру в лейблі MOZGI Entertainment:

– Ми не даємо жодних коментарів з приводу Євробачення. Про наше ставлення до ситуації ви можете дізнатися з офіційних сторінок у соціальних мережах.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#maruv#eurovision

Публикация от Oleksii Potapenko (@realpotap) 25 Фев 2019 в 11:23 PST

Ірина Василенко (ERIA), фіналістка нацвідбору 2018

– Ця ситуація критична і викликала великий резонанс у суспільстві та на міжнародній арені. Звичайно, вона негативно показує український відбір. Мені навіть писали люди з-за кордону з питаннями про те що за жах у нас відбувається.
Стосовно того, хто би міг поїхати, то тут є чітка градація подачі заявок. Є список фіналістів і не можна просто так комусь запропонувати представити країну, якщо учасника немає у списку фіналістів. Це проти правил. Якщо зараз, наприклад, запропонують комусь із музикантів, хто взагалі не був у відборі, то це порушує взагалі всі правила, які організатори самі створили. Цього зробити не можна, це просто знущання над людьми, які голосували і слідкували за відбором.

Усі питання, які виникли після перемоги MARUV ми маємо ставити не до неї, а до організаторів. Я категорично проти колаборації, та це виключно організаційні проблеми, які повинні були бути вирішені давно – ще на стадії відбору претендентів до півфіналу. Наразі вважаю, що повинен їхати переможець. Головне – це волевиявлення людей, вони проголосували за MARUV, не можна ігнорувати їх вибір.

Також наскільки мені відомо, якщо ми відмовимося посилати свого представника, то до нас, як до країни-учасника Євробачення, будуть введені санкції і штрафи.

Гера Луїдзе, учасник першого півфіналу нацвідбору 2019

Гурт The Hypnotunez цього року брав участь у першому півфіналі нацвідбору на пісенний конкурс Євробачення. Щоправда, хлопці не пройшли у фінал. Фронтмен гурту поділився власними враженнями від конфлікту переможниці нацвідбору MARUV та Національної телекомпанії України:

– Деякі артисти доволі неоднозначно висловлюються щодо півострову Крим, українського півострову Крим. Інші артисти не соромляться давати гастролі у Російській Федерації. І це враховуючи те, що це музиканти, які хочуть та мають представляти Україну у всій Європі. Це неприпустимо, – говорить музикант.

На хвилі суцільних відмов від участі у конкурсі вінницькі ведучі Олександр Теренчук та MC Lucas також записали своє відео-звернення:

Врешті решт Україна цього року не братиме участі у пісенному конкурсі Євробачення, яке пройде в Ізраїлі. Усі кошти, які українці витратили на смс-повідомлення будуть витрачені на благодійність, про це заявив телеканал СТБ. А от співачка MARUV у своєму першому інтерв'ю виданню «КП в Україні» заявила, що всі, хто голосував за неї у нацвідборі отримають знижку на квиток на її концерт. До речі, у столиці виконавиця сольно виступить 14-го червня.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • Karpova Olga Karpova Olga

    Артистам виявляється забороняється їздити на

    Ols Kat reply Karpova Olga Karpova Olga

    Якщо пiдпишуть той контракт
  • Karpova Olga Karpova Olga

    Ніхто нічого не вирішує, крім комісії з кількох людей!? Ганьба, що за совдеповщина?! Має їхати MARUV, ми за неї голосували!
  • Next

    No koment
  • Podolianchuk Lesya

    Закон треба було прийняти ВР для всіх про бізнес і про шоу-бізнес с Росією,тоді б цієї ситуації не було!!!
    Тепер прийдеться їм чухатись!!!
    Але головний месідж-влада боїться суспільного резонансу!
    Значить мовчати не потрібно!

    Вася reply Podolianchuk Lesya

    Справа не в бізнесі із Росією - он Президент скільки років працював - і нічого.
    Від них вимагали відректися від мати... Дівча не підкорилися.
    Сьогодні - від родини, завтра - від України...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс Від читача 09:16 Вчитель з Вінниці став фіналістом премії «Ранкові зорі» 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up