Шукали всі та скрізь, а вона гостювала у знайомої: з дому втекла 13-річна школярка

Шукали всі та скрізь, а вона гостювала у знайомої: з дому втекла 13-річна школярка
  • Дівчина пішла з дому та не повернулася. Її взялися шукати у рідному місті, в соцмережах, заділи особовий склад поліції. 
  • Де ж була 13-річна школярка, чому втекла та не поверталася додому?

Шукали втікачку 28 січня. Дівчині 13 років і вона з Тульчина. О 18-й годині 27 числа вона вийшла з дому та не повернулася. О третій ночі мати зателефонувала до поліції. На пошуки школярки задіяли особовий склад територіального підрозділу поліції.

Шукали неповнолітню скрізь: перевіряли зупинки громадського транспорту, закинуті будівлі, а також встановили коло друзів та знайомих дівчинки, з якими вона останнім часом спілкувалась та перевірили їх. Публікували її фото у соцмережах.

Пошуки дали свої результати. Дівчина не стала жертвою злочину. Весь цей час була у материної знайомої. Ховалася та не хотіла йти додому. Дивно, що і товаришка матері не дала знати, що школярка у неї.

Відео дня

— Близько 10-ї години поліцейські розшукали школярку за місцем проживання жительки смт Кирнасівка. Неповнолітня розповіла, що після сварки з матір‘ю вона вирішила додому ввечері не повертатись та заночувати у знайомої своєї матері, — зазначають у відділі комунікацій поліції вінницької області. — Правоохоронці провели профілактичні бесіди з дівчинкою та її матір’ю, аби в майбутньому таких ситуацій не траплялося.

Як діяти, якщо зникла ваша дитина

До поліції Вінниччини майже щодня надходять заяви щодо зникнення дітей, найчастіше це підлітки 14-16 років. Здебільшого діти залишають домівки через непорозуміння з дорослими або прагнення до самостійного життя. За статистикою у 96% випадків дітей знаходяться протягом доби. Саме тому вкрай важливо повідомляти до поліції в перші години після зникнення.

Від початку року поліцейські Вінниччини розшукали та повернули додому 237 неповнолітніх.

У разі безвісного зникнення дитини батькам необхідно дотримуватися певного алгоритму дій:

  • зателефонуйте найближчим друзям та знайомим вашої дитини. Можливо вона затрималась на прогулянці, в школі чи на гуртку;
  • якщо вам не вдалося самотужки встановити місцеперебування зниклої, не зволікайте, телефонуйте до поліції за номером «102»;
  • обов’язково надайте поліцейським фотографію дитини, яка відповідає її реальному віку, з чітким зображенням обличчя;
  • повідомте правоохоронцям якомога більше інформації про дитину: її звички, вподобання, номер мобільного телефону, а також якими соціальними мережами вона користується.

Після того як дитину розшукали та повернули додому, в жодному випадку не сваріть її. Заспокойте, а згодом поговоріть із нею про те, що сталося, зазначають у поліції.

Аби не потрапляти у такі ситуації поліцейські радять батькам бути уважними до своїх дітей, цікавитися їх дозвіллям та проблемами, будувати довірливі та дружні стосунки аби діти не потрапляли в ситуації, де їм може загрожувати небезпека.

Щоб подати в розшук, не чекайте три доби

Повідомлення в соціальних мережах зі словами «Зникла людина», «Допоможіть знайти» поширюються дуже швидко. Буває, що люди ще постять, бажаючи допомогти іншим, а людина давно знайшлась. Просто загуляла, а телефон розрядився…

Про те, як шукають людей поліцейські та чи швидко знаходять, редакція писала у статті «Їх шукає поліція. Щоб подати людину в розшук, не чекайте три доби» з історіями безвісти зниклих вінничан.

То що ж треба знати, аби знайти зниклу людину самотужки, та що потрібно робити, якщо своїми силами розшукати пропажу не вдалось? Необхідні для пошуку кроки детально розписані у матеріалі: Рідна людина не прийшла додому? Куди дзвонити в першу чергу і що ще треба зробити

 

Читайте також:

Розшукують вінничанина, який у 2013 році зник у Києві

На Вінниччині шукали 3-річного хлопчика, який пішов з батьками на пікнік та загубився

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Наталия Войтюк

    Девченка мелкий и злобный манипулятор, поругалась с матерью и убежала из дома. Знала ведь что по больному ударит. Я не приверженец воспитания ремнем, при условии, что ребёнок воспринимает разговор и может понять причинно- следственную свящь между своими действиями и  последствиями. Но в некоторых случаях ремень просто необходим, как крайняя мера.
  • Екатерина Пулатова

    ого, скільки повилазило у коментах нелюдів, які вважають ремінь хорошим методом виховання. тільки кончена тварюка може бити маленьку дитину. як представник молодого покоління кажу: якби мати мене била ремнем в дитинстві, я би і справді вела себе слухняніше. не з поваги, а тому, що боялася би своїх батьків. але щойно б мені виповнилося 18 років і я почала б жити самостійно - у мене більше би не було матері. я не буду поважати людину, яка сама не поважає мене

    на щастя, моя матуся мене ніколи не била, тож тепер настала моя черга про неї піклуватися. а щодо коментаторів - сподіваюся, що ваші дорослі діти про вас забудуть назавжди. або почнуть і вам у старенькому віці бити ремнем, як і ви самі били їх, коли вам не могли дати здачі. може тоді до радянського покоління дійде, що дитину треба поважати
  • Саня Шевчук

    М.рам не забудьте героя України дати.
  • Слава Гончарук

    Матері штраф би дали б!А то дітей понароджують а виховати не можуть!Тепер дитині психолог потрібен..

keyboard_arrow_up