Сесія під вишнями. Історичні фото з Теплика, де за посаду голови райради платять двом людям

Сесія під вишнями.  Історичні фото з Теплика, де за посаду голови райради платять двом людям
— Сесія на вулиці це не проблема, — каже один з депутатів. — Проблема в тому, що держава платить двом людям за посаду голови райради
  • У Теплику депутати районної ради ділили кошти на свіжому повітрі.
  • Зібрання на вулиці і в приміщенні — в чому відмінність?
  • Чому тут за посаду голови райради платять двом людям?

Позачергову сесію депутати Теплицької райради провели на вулиці.

Як пояснив заступник голови ради Віталій Барановський, у такий спосіб дотрималися карантинних заходів. Терміновість зібрання викликана тим, що треба було виділити кошти на боротьбу з епідемією коронавірусу.

Відео дня

— На щастя, у нашому районі поки що не зафіксовано жодного випадку захворювання на Covid-19 , — каже Віталій Барановський. — Однак треба готуватися до гіршого. Що ми й зробили.

Поки що ніхто не захворів

Спершу в районі організували збір благодійних коштів. Однак зрозуміли, що процес може затягнутися надовго. Та й зібрати необхідну суму навряд чи вдасться.

Тим часом на рахунку знаходяться бюджеті кошти. Так званий перехідний залишок. Їх і вирішили використати на важливу справу боротьби з епідемією.

Депутати написали листа на ім’я голови райдержадміністрації. Бо саме РДА є розпорядником грошей. Обґрунтували необхідність виділення грошей.

Зібралися на вулиці біля будівлі райради, бо тільки таким чином була можливість дотриматися встановлених вимог карантинних заходів — перебувати на відстані один від одного не менше двох метрів. Саме так розставили столи.  Задіяли навіть альтанку. Депутати були у масках. Поруч — вишневий сад. Сонячна погода сприяла роботі. За словами співрозмовника, з озвученням не було проблем. Встановили мікрофони.

— Варто подякувати депутатам, що ініціювали проведення сесії, дружно зібралися у встановлений час і активно обговорювали питання розподілу коштів, — говорить Віталій Барановський.

Наводить приклад. Спершу планувалося виділити трохи більше 300 тисяч гривень, насправді дійшли до суми два мільйони гривень тільки на апарати ШВЛ. Виділили кошти також на засоби індивідуального захисту медичних працівників, медичне оснащення…

— Ну, і що з того, що зібралися на вулиці? — уточнює депутат райради директор Теплицької школи №2 Вікторія Лайко. — важливо не місце, де зібралися депутати. Головне, що вдалося згуртуватися і вирішити питання, яке нині на часі.  Ніхто не нарікав, що йому незручно, чи його не чути. На мою думку, сесія пройшла активно. У нас інша проблема — люди хвилюються, бо знають, що в лікарні нема інфекційного відділення. Тому я після сесії одразу повідомила через Фейсбук про прийняті рішення. Виборці мають знати, що у нас буде два апарати ШВЛ, що хворих на коронавірус прийматимуть у перепрофільованому терапевтичному відділенні, принаймні нас так запевнило керівництво лікарні.

У лікарні нема інфекційного відділення

— Нині у нашій лікарні є тільки один апарат штучної вентиляції легень, і то старого зразка, — уточнив Барановський. — Для прикладу, у сусідній Бершаді таких апаратів 16. Навколо цього  питання точилася активна дискусія. Одні говорили достатньо одного, інші наполягали на двох.

У Теплицькій лікарні нема інфекційного відділення. Раніше функціонувало, але його закрили.

Передбачається, що хворих на корона вірус доставлятимуть в опорні лікарні в Бершадь і Гайсин.

Депутати у своїх виступах говорили, що у названих районах уже лікують таких хворих. Тому все одно доведеться задіювати власні можливості. Хто там чекає хворих з Теплика, коли місцевих пацієнтів вистачає?

Багато запитань було до керівника районної лікарні. Він пояснив, що для лікування пацієнтів з коронавірусом передбачено терапевтичне відділення. У ньому проведено ремонт. Там  є три виходи.  

Саме тому окремі депутати настирливо наполягали на тому, щоб в районі підготувалися до лікування можливих хворих власними силами. Для цього потрібні ШВЛ та інші засоби. До них дослухалися.

Платять зарплату двом головам ради

Ніхто з депутатів, з якими вдалося по телефону поспілкуватися журналісту, не нарікав на місце проведення сесії. Навпаки, дивувалися моєму запитанню. Мовляв, що тут дивного. Хіба має значення місце? Аби ухвалили потрібне рішення, а де саме це зроблено — то вже діло десяте.

— Ви краще напишіть, що у нас на одній посаді голови райради двоє людей, — здивував такою інформацією один з депутатів, просив не називати його прізвища.

За його словами, уже два роки тривають судові засідання за заявами колишнього голови райради Василя Романюка. Він оскаржує своє звільнення. Вважає, що воно було незаконним.

— Чоловік виграв усі суди, — продовжує співрозмовник. — Його поновили на посаді. Наскільки мені відомо, добився повернення невиплаченої за весь цей час зарплати. Навіть деякий час уже виходив на роботу. Але щось там з державним реєстратором не владнано. Нібито той відмовляється вносити Романюка у реєстр. Хоча, як я вже говорив, є рішення суду. Тому Романюк подав позов стосовно реєстратора.

Співрозмовник звернув увагу, що держава платить кошти нинішньому голові і виплатила, чи зобов’язала виплатити, колишньому голові.

— Ми тут дискутуємо, де взяти гроші на боротьбу з епідемією,а тим часом за одну посаду платять дві зарплати, — додає співрозмовник. — Це тільки в нас таке може бути. І нікому до цього нема діла. Ось в чому феномен Теплика, а ви про сесію на вулиці.


Читайте також:

95 внуків і 40 правнуків. Як живе в умовах карантину багатодітна родина зі Жмеринки

У нього було все, щоб стати генералом. Тяжко пораненого офіцера застрелив російський десантник 
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up