Серце донора з Вінниці доставлять до Києва. Його забрали вертольотом з майданчика медколеджу

Серце донора з Вінниці доставлять до Києва. Його забрали вертольотом з майданчика медколеджу
Гелікоптер Нацполіції на спортмайданчику медичного коледжу, ним доставлять донорське серце до Києва
  • Сьогодні, 28 вересня, об 11-й годині на спортмайданчику медичного коледжу імені академіка Заболотного приземлився вертоліт з емблемою Нацполіції.
  • Як пояснили у прес-службі обласної поліції, ним мають доставити донорське серце.

Ще до появи гелікоптера, на майданчику з’явилися поліцейські. За словами одного з вінничан, людей не пропускали на територію, огороджену сіткою. На біговій доріжці як і раніше, охочі робили пробіжку.

На запитання, чим викликана поява поліції, вартові порядку не відповідали.

Несподівано у повітрі з’явився вертоліт і приземлився у центрі майданчика.

Відео дня

Одразу після того під’їхали п’ять поліцейських автомобілів.

Журналіст 20minut.ua запитав по телефону у прес-офіцера обласної поліції Анни Олійник, що відбувається біля медичного коледжу.

— Це приземлився гелікоптер Національної поліції, яким з Вінниці мають доставити до Києва донорське серце, — розповіла Анна Олійник. — Подробиці про подію повідомимо згодом на нашому сайті.

Мабуть, це уперше з Вінниці доставлять повітряним шляхом такий незвичний вантаж. Хочеться вірити, що донорське серце вінничанина, врятує чиєсь життя.

До речі, обласна лікарня імені Пирогова також готується до операцій з трансплантації людських органів. Як повідомлялося раніше, у нас здійснюватимуть операції з пересадки нирок. Відповідне навчання уже пройшли хірурги урологічного відділення.

Тим часом у Львові приблизно тиждень тому здійснили операції з пересадки одразу декількох органів — серця, нирок, легень і печінки, а також рогівки ока.

В історії з доставкою донорського серця з Вінниці одне засмутило: для чого до місця приземлення гелікоптера прибуло одразу п’ять легкових поліцейських автомобілів?

Скільки часу витратили даремно ті, хто прибув у них? Поки тривала операція, вони знаходилися на спортивному майданчику. Фотографувалися  на фоні гелікоптера. Поліцейські, які чатували по периметру майданчика, їхня місія зрозуміла — не дозволяти перехожим зайти до місця знаходження повітряної машини. А яка місія тих, хто приїхав на легковиках і безпосередньо весь час перебував біля гелікоптера?

Через годину після приземлення вертоліт піднявся у повітря. 


Читайте також:

«Велике серце для маленької дівчинки». Як донор з Вінниці врятував 12-річну Маргариту та ще три життя

«Це прорив, що дозволили пересадку органів». Запитали у вінничан про донорство після смерті

Коли одна смерть рятує життя інших. Ми з’ясували, як можна стати донором органів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (56)
  • Сергій Свічколап

    Под крики ура, в Виннице больше нас не лечат, чтоб чаще органы отдавали патрициям в Киеве. На днях по швидкій привозив доньку. Хірург не знайшов проблем по своєму профілю і відфутболили нас додому. Ні аналізів ні інших лікарів (педіатра наприклад). Дитина з болями у животі продовжувала страждати до ранку і потім ще півдня поки приватний лікар не поміг. До речі сімейний у відпустці, а іншим на нас насрать навіть завідуючій. Офігенна реформа. Землю відібрали, а тепер і до органів дісталися. Суки!
  • Олег Косенко

    Цікаво скільки батьки за все це заплатили.

    Марко Чугуєнко reply Олег Косенко

    Oleg Kosenko безплатно) пересадка безплатна!
  • Жора

    Скільки часу витратили даремно ті, хто прибув у них? Поки тривала операція, вони знаходилися на спортивному майданчику. Фотографувалися  на фоні гелікоптера.
    ----------------------
    Понты одни понты
  • Читач41

    А ви б не заплатили за вертоліт, якби знали, що вашій рідній людині привезуть серце? Не знаю, взяли з тієї людини благодійний внесок за саме серце чи це в рамках черги, але, як на мене, це не той випадок, коли треба зажати тих десять тисяч за рейс і над ними труситися, ризикуючи життям.

keyboard_arrow_up