Сертифіковану копію Туринської плащаниці передали храму на Вінниччині

Сертифіковану копію Туринської плащаниці передали храму на Вінниччині
  • Одна з сертифікованих копій Туринської плащаниці, яких всього близько десяти у світі, відтепер зберігатиметься у храмі на Вінниччині.

У Шаргороді відбулася Всеукраїнська Хресна Хода, на якій місцевому католицькому храму передали копію Туринської плащаниці. Про це йдеться на сайті Сredo Україна.

Ініціатором дарування Україні копії Туринської плащаниці став італійський правник, культурний та громадський діяч з Венеції Маріо По’.

Відео дня

«Я переконаний, що це місце, ця Хресна Дорога надзвичайно важлива не тільки з погляду духовного, але й як джерело культури. Воно нам показує, що Європа є християнською. Сюди мали би приїжджати усі: італійці, іспанці, французи, німці та всі інші, щоби зрозуміти, що означає бути справжнім європейцем. Адже ми в останні роки забули і вже навіть не знаємо, як пояснити, що таке бути європейцем. Тут ці речі стають явними, тому що тут живуть люди, які вірять — вірять у Бога, вірять у Хрест Ісуса Христа. Це місце можна порівняти з науковим інститутом, де пояснюється теперішнє, де можна зрозуміти минуле і навчитися майбутнього», — сказав пан Маріо.

Туринська Плащаниця вважається тим поховальним полотном, у яке загорнули тіло Ісуса Христа після розп’яття. Обриси тіла, що утворилось на полотні, дійсно засвідчують, що на ньому зображення розп’ятого чоловіка .

Плащаниця залишиться у Шаргороді, в санктуарії Страстей Господніх. Усіх охочих котрі живуть в Україні, запрошують приїжджати, молитися тут і віддавати свої рани Господу, щоб він міг зцілити їх.

 

Читайте також:

Рейдерське захоплення чи добровільний перехід? У Вінниці спалахнув черговий релігійний конфлікт

У Вінницькій області 44 церкви перейшли до ПЦУ за 2023 рік. Дізналися, що це за релігійні громади

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • L.

    Дуже все просто. Католики намагаються перейняти до своїх лав православних,от і через це так допомагають і турбуються. У Польщі наприклад щонеділі ходять усі поляки в костел і одразу розраховуються кредитними карточками бо стоїть банкомат. Можна подумати що у них все не за гроші.А у нас так в католицькому храмі можуть все безкоштовно зробити бо фінансування є із заходу щоб перетягнути людей до католиків.
  • Vitaliy

    Плюс сто голди в тандемі з томосом.
  • Sergіо

    Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею» (Вих 20,4).
  • Ольга

    Звідкись потягло смородом Середньовіччя, інквізицією, відьмами на вогнищах... Який же маразм, СЕРТИФІКОВАНА КОПІЯ! Це не лікується. З тих реліквій, що по всьому світі зберігаються як справжні, можна з десяток розп'ять скласти і штук сорок євангелістів. 🤡

keyboard_arrow_up